novi detalji

Oglasila se direktorica JU 'Djeca Sarajeva' o djevojčici koja je dobila povrede u vrtiću

Hronika14.02.24, 14:51h

Oglasila se direktorica JU 'Djeca Sarajeva' o djevojčici koja je dobila povrede u vrtiću
O ovome je upoznat i MUP Kantona Sarajevo te nadležni tužilac koji je naredio da MUP dostavi neophodni izvještaj kako bi se sarajevsko kantonalno tužlaštvo pozabavilo navedenim slučajem

Ilda Bekrić, direktorica Javne ustanove "Djeca Sarajeva" oglasila se nakon objaviljavanja teksta na našem portalu koji se odnosi na osamnaestomjesečnu djevojčicu koja je u vrtiću za sada pod nerazjašnjenim okolnostima zadobila povrede po licu i ramenu.

 


Bekrić kaže da u ovoj predškolskoj ustanovi istražuju sve okolnosti kako bi bilo utvrđeno šta se desilo.

 

“Javna ustanova ‘Djeca Sarajeva’ Sarajevo upoznata s navedenim slučajem, te da poduzima sve potrebne radnje kako bi se utvrdilo šta se desilo u konkretnom slučaju. O poduzetim radnjama i njihovom ishodu, JU „Djeca Sarajeva“ Sarajevo će blagovremeno obavijestiti roditelje djeteta. Također, naglašavamo da je sigurnost djece u JU ‘Djeca Sarajeva’ na prvom mjestu, te izražavamo žaljenje zbog nemilog događaja. Ukoliko se utvrdi odgovornost zaposlenika JU „Djeca Sarajevo“ Sarajevo isti će snositi odgovarajuće sankcije u okviru dozvoljenih zakonskih mogućnosti”, navela je ona.

 

Podsjećamo, Irfan Hasković, otac djevojčice koja je zadobila povrede je u ranijem razgovoru za N1 kazao da stiče utisak da se cijeli slučaj pokušava zataškati.

 

O ovome je upoznat i MUP Kantona Sarajevo te nadležni tužilac koji je naredio da MUP dostavi neophodni izvještaj kako bi se sarajevsko kantonalno tužlaštvo pozabavilo navedenim slučajem.

 

Hasković  je na kraju i kazao da će najvjerovatnije angažovati i advokata.

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook