Obavijestio Okerića

Bivši ministar MUP-a KS podnio ostavku zbog sigurnosne situacije u Sarajevu, evo šta je naveo kao razloge

Front13.02.24, 18:47h

Bivši ministar MUP-a KS podnio ostavku zbog sigurnosne situacije u Sarajevu, evo šta je naveo kao razloge
"Bio sam onemogućen dati efektivniji doprinos u sprječavanju i suzbijanju najtežih oblika protipravnih ponašanja, što smatram kako ličnom tako i odgovornošću nadležnih institucija - naveo je Budimilić u svom zahtjevu"

 

 

Član Komisije za sigurnost Skupštine Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić podnio je ostavku na ovu funkciju, potvrdio je za Faktor.

 

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova KS, a trenutno profesor na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu kazao je da je zahtjev za razrješenje rukovodstvu Skupštine KS na čelu s predsjedavajućim Elvedinom Okerićem podnio 30. januara.

 

- U zahtjevu sam kao razloge naveo veoma lošu sigurnosnu situaciju u KS u dužem periodu i veoma neadekvatnu reakciju nadležnih zakonodavnih, izvršnih - policijskih i pravosudnih tijela u KS. U ovom lancu se nalazi i Komisija za sigurnost čiji sam član.

 

Bio sam onemogućen dati efektivniji doprinos u sprječavanju i suzbijanju najtežih oblika protipravnih ponašanja, što smatram kako ličnom tako i odgovornošću nadležnih institucija - naveo je Budimilić u svom zahtjevu - rekao je.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook