video/ s osmijehom 'od uha do uha'

Lukić ležernim korakom stigao na Sud BiH: Podršku mu pružaju Košarac, Ćosić, Kovačević...

Front13.02.24, 13:28h

Lukić ležernim korakom stigao na Sud BiH: Podršku mu pružaju Košarac, Ćosić, Kovačević...
Postupak protiv Lukića prije nekoliko sedmica odvojen je od postupka protiv Dodika s obzirom da Lukić nije prisustvovao jednom od ročišta zbog pogoršanog zdravstvenog stanja

 

 


Miloš Lukić, v.d. direktora Službenog glasnika Republike Srpske, stigao je na Sud Bosne i Hercegovine gdje će mu danas zvanično početi suđenje zbog neprovođenja odluka OHR-a na teritoriji manjeg bh. entiteta.


Lukić je, podsjeća Oslobođenje, u ovom slučaju optužen zajedno sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.


Postupak protiv Lukića prije nekoliko sedmica odvojen je od postupka protiv Dodika s obzirom da Lukić nije prisustvovao jednom od ročišta zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.


Pred Sudom Bosne i Hercegovine ponovo su se okupile pristalice SNSD-a, a među onima koji su došli pružiti podršku Lukiću nalaze se Radovan Kovačević, Staša Košarac, Ljubiša Ćosić...


Kako izvještava Avaz, Ispred Suda BiH se okupio veliki broj njegovih pristalica, a neki od njih su nosili natpise "Granica postoji". Ovaj medij dodaje da je kao podrška Lukiću je stigao i zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović, ali i ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić.

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook