U tunelu Pećine

Proslavljeni hrvatski olimpijac poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći: Od siline udara tri osobe ispale iz vozila

Hronika10.02.24, 14:59h

Proslavljeni hrvatski olimpijac poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći: Od siline udara tri osobe ispale iz vozila
Policija je jučer navela kako je u tunelu Pećine, na cesti D-404, na istočnom izlazu iz Rijeke, oko 21.45 sati došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila te su dvije osobe poginule

 

 

Proslavljeni hrvatski skijaš i učesnik Zimskih olimpijskih igara, Antonio Rački (50), poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u tunelu Pećine u Rijeci.
 

Iz nekoliko izvora potvrđen je identitet 50-godišnjaka koji je na mjestu poginuo u sinoćnjoj stravičnoj nesreći u tunelu Pećine, javlja Novi list.

 

Neslužbeno Novi list doznaje i kako je među povrijeđenima u nesreći njegov sin.
 

Policija je jučer navela kako je u tunelu Pećine, na cesti D-404, na istočnom izlazu iz Rijeke, oko 21.45 sati došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala dva vozila te su dvije osobe poginule.
 

Rački, koji je poginuo u ovoj nesreći, učestvovao je na Zimskim olimpijskim igrama u Lilehameru i Naganu 1994. i 1998. godine.

 

Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetnika i prema dosad utvrđenom do nesreće je došlo kada se 19-godišnji vozač osobnog vozila  kretao neprilagođenom brzinom iz smjera Vežice prema centru Rijeke. U jednom trenutku u nepreglednom zavoju izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevu stranu kolnika te se izravno sudario s teretnim vozilom iz suprotnog smjera kojim je upravljao 62-godišnjak.

 
Od siline udarca osobno vozilo se zarotilo na kolniku i pritom su trojica putnika ispala iz vozila. Njih dvojica, starosti 19 i 50 godina, su nažalost, preminuli na mjestu događaja, dok su vozač i treći putnik ozlijeđeni.

 
Ozlijeđenim osobama medicinska pomoć je pružena u KBC Rijeka i obojici vozača dijagnosticirane su teške ozljede, dok je 20-godišnji putnik iz osobnog vozila lakše ozlijeđen.

 
Za vrijeme provedbe očevida od 21,45 sati do 4 sata ujutro promet kroz tunel Pećine bio je obustavljen za sva vozila i odvijao se obilaznim pravcima.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook