Iz Tužilaštva TK potvrđeno

Elvisu Ćustendilu koji je osumnjičen da je ubio Amru Kahrimanović određen jednomjesečni pritvor

Hronika10.02.24, 13:07h

Elvisu Ćustendilu koji je osumnjičen da je ubio Amru Kahrimanović određen jednomjesečni pritvor
Dženaza i ukop ubijene Amre Kahrimanović bit će obavljeni danas

 

 

Kantonalni sud Tuzla odredio je mjeru pritvora za Elvisa Ćustendila u trajanju od mjesec dana, potvrdio je Admir Arnautović, glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.



Ranije je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za Elvisa Ćustendila (51) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima počinio ubistvo na podmukao način pedesetdvogodišnje Amre Kahrimanović iz Tuzle, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.
 

Dženaza i ukop ubijene Amre Kahrimanović bit će obavljeni danas. Ispraćaj je ispred Komemorativnog centra Tuzla od 14 do 14.30 sati, a ukop na mezarju Bukovčići.

 

Gradska uprava Tuzla donijela je odluku da nedjelju - 11. februar - proglasi Danom žalosti u Tuzli.


Također, porodica ubijene će obavijestiti građane Tuzle o održavanju mirne šetnje u počast preminuloj Amri Kahrimanović koja će ujedno biti protestna šetnja kao opomena nadležnim na anomalije u sistemu zbog kojih se gube nedužni ljudski životi.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook