Obratili se sestra i otac

Građani se okupili na Ilidži povodom godišnjice stradanja Dženana Memića

Hronika08.02.24, 17:47h

Građani se okupili na Ilidži povodom godišnjice stradanja Dženana Memića
Istakla je kako je Dženan kao mali maštao, govorio da će biti advokat i imati veliku svadbu

 

 

Na današnji dan prije osam godina u Velikoj aleji na Ilidži mladić Dženan Memić zadobio je povrede od kojih je sedam dana kasnije preminuo.

 

Tim povodom danas su se u Velikoj aleji - na mjestu Dženanovog stradanja, okupili njegova proodica, prijatelji i brojni građani.

 

Arijana Memić, sestra stradalog Dženana obratila se prisutnima poručivši da "je laž kad kažu da vrijeme liječi sve rane", te da s vremenom boli sve više i više.

 

- Pomislila sam jutros Bože daj nam snagu da preživimo današnji dan. Posebno mi je teško bilo doći nakon što sam uplakanu majku ostavila na kućnim vratima. Sve vrijeme razmišljam u kakvom ću je stanju zateći kada dođem kući. I to nije samo danas. To je svaki put kada idemo na ročište - kazala je Arijana.

 

Istakla je kako je Dženan kao mali maštao, govorio da će biti advokat i imati veliku svadbu.

 

- Moj amidžić Ajdin, amidžična Dženita, Dženan i ja odrastali smo skupa. Imali smo snove i želje. Maštali smo šta ćemo biti kada porastemo. On je uvijek govorio da će biti advokat. Bio je pravadan i pošten. Bio je veseljak.

 

Maštao je da ima veliku svadbu. Odjednom su ga otgrli iz našeg zagrljaja. Samo je otišao. Ti naši dječiji snovi i želje pretvorili su se u nadu o pravednoj državi. Oteli su ga na monstruozan način. Mi nikada nismo odustali i nećemo nikada odustati. Ponosni smo na sve što je bio - poručila je Arijana.

 

Muriz Memić, otac stradalog Dženana, poručio je da će oni koji su krivi odgovarati.

 

Podsjetimo, Dženan Memić je 8. februara 2016. godine zadobio teške povrede u Velikoj aleji na Ilidži kod Sarajeva. Preminuo je u bolnici sedam dana kasnije, 15. februara. Imao je samo 21 godinu. Ni osam godina nakon svi detalji ovog slučaja još uvijek nisu razjašnjeni.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook