Gradonačelnica Sarajeva o koncertu Tonyja Cetinskog

Produkcija nema osnova za tužbu, nema ni ugovora... Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali!

Hronika08.02.24, 12:52h

Produkcija nema osnova za tužbu, nema ni ugovora... Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali!
Zaista smo zahvalni za sve što je Tony napravio za Sarajevo i za, između ostalog, spot za Prah i pepeo koji je nastao u porušenoj Vijećnici. Mi to nećemo zaboraviti - rekla je, između ostalog, gradonačelnica Karić

 

 

 

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je u emisiji "Jutro za sve" na BHT-u govorila o obilježavanju 40. godišnjice Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu te se osvrnula i na koncert Tonyja Cetinskog, koji se ipak neće održati.


- Zbog nemogućnosti zakonskog unosa i utroška sredstava Grad Sarajevo nije mogao podržati navedeni koncert. Dakle, ne radi se apsolutno ni o kakvom animozitetu ni o otkazivanju. Nismo mogli otkazati nešto što nismo ni zakazali. Jednostavno, nismo mogli na zakonit način provesti sve procedure - pojasnila je Karić za BHT.


Naglasila je i da “Sarajevo nikada nije bilo zatvoren grad" te dodala: 


- Mi sa posebnom radošću dočekujemo sve kulturne radnike i umjetnike širom svijeta. Zaista smo zahvalni za sve što je Tony napravio za Sarajevo i za, između ostalog, spot za Prah i pepeo koji je nastao u porušenoj Vijećnici. Mi to nećemo zaboraviti.


Istaknula je kako smatra da producentska kuća koja je organizirala koncert nema osnova za tužbu.


- Kako ćete tužiti nekoga s kim niste čak ni razgovarali, niste imali potpisan ugovor - zaključila je.


Podsjećamo, krajem januara objavljeno je da Tony Cetinski neće nastupati u Sarajevu povodom 40. godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara.


Povodom toga i on se u više navrata oglasio u javnosti: 


- Neka sam i ja to doživio. Eto da i mene netko zabrani ili ti otkaže koncert. Sada sam i to doživio. Nemam problem s otkazivanjem koncerta - poručio je u jednoj od svojih izjava Tony Cetinski.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook