Videonadzor otkrio

Novi detalji ubistva mladića na Otoci: Zašto će iskaz u MUP-u KS dati pripadnik jedne policijske agencije?!

Hronika05.02.24, 14:03h

Novi detalji ubistva mladića na Otoci: Zašto će iskaz u MUP-u KS dati pripadnik jedne policijske agencije?!
Jedan od policijskih službenika dobio je poziv na saslušanje u MUP KS

 

 

Videonadzor na raskrsnici na Otoci pokazao je da je kobne noći, kada je Adem Šuman ubio 19-godišnjeg mladića Farisa Pendeka, prošlo vozilo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, ali se, navodno, nije zaustavilo, saznaje Avaz.


Saznaje se da je Uprava policije MUP-a KS tražila od čelnih ljudi Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH podatke ko je upravljao kobne noći ovim vozilom i da li je pripadnik DKPT-a u trenutku pucnjave vidio šta se tačno desilo i zašto se nije ako jeste, zaustavio.
 

Prema informacijama "Avaza", jedan od policijskih službenika dobio je poziv na saslušanje u MUP KS. On je jutros trebao u devet dati iskaz, ali je saslušanje prolongirano za sutra. Policija na osnovu videonazdora želi rasvijetliti sve detalje.


Ako se utvrdi da je tačno da je kobne noći pripadnik DKPT-a BiH vidio šta se desilo, a nije reagirao (utvrđuje s ko je s njim još bio u vozilu), Uprava Direkcije će pokrenuti internu istragu kako bi se sankcioniralo ovakvo ponašanje, posebno jer se radi o policijskim službenicima.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook