VIDEO/ DUGO GA NIJE BILO U JAVNOSTI

Solak prvi put nakon presude: 'Rekoše da šutim, da sam potonuo, a ja imam šta da kažem na nepravdu... I reći ću!'

Hronika04.02.24, 16:53h

Solak prvi put nakon presude: 'Rekoše da šutim, da sam potonuo, a ja imam šta da kažem na nepravdu... I reći ću!'
Ima li ko da pita šeikovu suprugu zašto nam je donirala respiratore koji “ubijaju” i još ih platila 42.500$ po komadu i to 40 respiratora istih kakve je kupila i FBiH - zaključuje Solak u svom reagiranju

 

 

Nakon što je presuda u slučaju "Novalić i ostali" krajem januara postala pravosnažna te time optuženi Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić proglašeni krivima, jedini koji se tim povodom nije oglašavao u javnosti jeste bivši (suspendovani) direktor Federalne uprave civilne zaštite.   


Podsjećamo, Novalić je zbog afere Respiratori dobio kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, Hodžić pet, a Solak šest, dok je Jelka Miličević oslobođena optužbi.


Tim povodom sada se oglasio i Fahrudin Solak:


- …rekoše, da šutim, da sam potonuo, a ja imam šta da kažem, na nepravdu i povredu koju su napravili. Da, imam šta za reći i to ću učiniti večeras gostovanjem u emisiji “Istraga sedmice”, poručio je u objavi na Facebooku, uz koju je priložio link koji vodi na tekst iz 2020. godine, o tome da Boeingom 747 iz UAE stiže 40 respiratora za Bosnu i Hercegovinu.


U tom tekstu se, između ostaloga, navodi:


- Šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga potpredsjednika i premijera UAE šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma poslat će humanitarnu medicinsku pomoć, kako bi pomogli narodu BiH u borbi sa pandemijom koronavirusa. Pomoć stiže za Bajram sa privatnim avio operaterom Vlade Dubaia Boing 747-400, a riječ je, kako kažu iz ovog ministarstva, o vrlo vrijednoj pomoći u kojoj se između ostalog nalazi i 40 respiratora.


Solak na kraju svoje objave dodaje: 


- Ima li ko da pita šeikovu suprugu zašto nam je donirala respiratore koji “ubijaju” i još ih platila 42.500$ po komadu i to 40 respiratora istih kakve je kupila i FBiH (slika u prilogu), ili da neko objasni kako je Mađarska kupila 200 komada istih respiratora i poslije još dodatnih 38 komada (slika ugovora u prilogu) po cijeni od 38.298$?!

 

A o čemu je Fahrudin Solak govorio večeras u emisiji "Istraga sedmice" čitajte ovdje ili pogledajte u videu...

 
 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook