sunčani vikend

Danas proljeće: Temperature u BiH i do 16 stepeni, a jutros je najtoplije u ovom gradu...

Hronika03.02.24, 09:21h

Danas proljeće: Temperature u BiH i do 16 stepeni, a jutros je najtoplije u ovom gradu...
U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

 

 


U Bosni je jutros umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno vedro.


Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -3; Bjelašnica, Bugojno, Livno, Sanski Most -2; Ivan-sedlo -1; Banja Luka, Prijedor, Sarajevo-Bjelave, Široki Brijeg, Srebrenica 0; Tuzla, Zenica 1; Bihać, Doboj, Trebinje 2; Mostar 4; Bijeljina 5; Gradačac 6 i Neum 7 stepeni.


Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste.


Danas će u većem dijelu Bosne i Hercegovine preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura zraka od 8 do 14, na jugu i sjeveru zemlje do 16 stepeni.


U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


Zbog niskih temperatura moguća poledica, posebno u planinskim predjelima


Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a zbog niske jutarnje temperature moguća je poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima.


Slabije magle ima mjestimično, ali ne utiče bitnije na saobraćanje. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.


Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Ribnica-Banovići, Tuzla-Kladanj-Olovo, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).


Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.


U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.


Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook