JEDNOGLASNA ODLUKA

Izabrano novo rukovodstvo Udruženja operatera sistema Federacije Bosne i Hercegovine

Hronika01.02.24, 14:24h

Izabrano novo rukovodstvo Udruženja operatera sistema Federacije Bosne i Hercegovine
Jednoglasnom Odlukom na mandatni period od četiri (4) godine povjerenje su dobiliJasmin Osmanović, Eko život d.o.o., predsjednik Udruženja, i Elma Babić-Džihanić, Zeos eko-sistem d.o.o., potpredsjednica Udruženja

 

 

 


U utorak, 30. januara ove godine, u prostorijama Privredne/Gospodarske komore FBiH, održana je izborna sjednica Udruženja operatera sistema Federacije Bosne i Hercegovine.


Udruženje operatera sistema pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH čine ovlašteni operateri sistema za upravljanje ambalažom i ambalažnim otpadom u Federaciji Bosne i Hercegovine i to: Eko život d.o.o. Tuzla i Ekopak d.o.o. Sarajevo, te ovlašteni operateri sistema za upravljanje elektronskim i elektroničkim otpadom Kim Tec Eko d.o.o. Vitez i Zeos eko-sistem d.o.o. Sarajevo.


Jednoglasnom Odlukom na mandatni period od četiri (4) godine povjerenje su dobili:


- Jasmin Osmanović, Eko život d.o.o., predsjednik Udruženja
- Elma Babić-Džihanić, Zeos eko-sistem d.o.o., potpredsjednica Udruženja


Predsjednik Komore Mirsad Jašarspahić, dosadašnja predsjednica Udruženja Amela Hrbat, Ekopak d.o.o. i prisutni čestitali su novoizabranom rukovodstvu.


Novoizabrano rukovodstvo se zahvalilo na povjerenju, a predsjednik Udruženja Jasmin Osmanović je istaknuo: 


- Udruženje operatera sistema Federacije Bosne i Hercegovine će i u narednom periodu biti pouzdan i efikasan partner sa resornim ministarstvom i svim drugim institucijama i međunarodnim organizacijama s ciljem kreiranja pravnog okvira baziranog na pravnoj stečevini EU-a i najboljim evropskim praksama u upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom, te elektronskim i elektroničkim otpadom. 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook