VIDEO/ POTRESNE SCENE NA SKUPU U SARAJEVU

Jecaj majke Farisa Pendeka: 'Kažem, sine, nemoj izlaziti, sutra je škola... On kaže, neću dugo... I više se nije vratio'

Hronika31.01.24, 21:10h

Jecaj majke Farisa Pendeka: 'Kažem, sine, nemoj izlaziti, sutra je škola... On kaže, neću dugo... I više se nije vratio'
Farisova majka jedva se držala na nogama. Kako je i sama rekla, skupila je snage samo zbog građana i drugova njenog sina koji su se večeras okupili na igralištu OŠ “Osman Nakaš”

 

 


U organizaciji prijatelja tragično nastradologa Farisa Pendeka večeras je u Sarajevu održano mirno okupljanje i odavanje počasti ubijenom mladiću na školskom igralištu OŠ "Osman Nakaš".


Vijeće roditelja Kantona Sarajevo, iako nije organizator, podržalo je ovu incijativu, te je pozvalo roditelje da se pridruže skupu i na “miran i dostojanstven način odaju počast našem djetetu-srednjoškolcu”.  

 

Okupljenim građanima Sarajeva večeras se obratila i majka ubijenog Farisa, koja je kroz suze govorila:


- Kažem, sine, nemoj izlaziti, sutra je škola, a on kaže, odoh majko, neću dugo... Vrati ću se... i nikada se više nije vratio.


Farisova majka jedva se držala na nogama. Kako je i sama rekla, skupila je snage samo zbog građana i drugova njenog sina koji su se večeras okupili na igralištu OŠ “Osman Nakaš”.


- Hvala svima, došla sam u ovaj grad jer me je rat natjerao i počela sam novi život u ovom kvartu 2001. godine. Djecu sam vodila i uputila na pravi put, odškolovala sam ih ovdje. Hvala svoj djeci i drugarima koji su ovo učinili. Nisam imala snage, ali sam ipak zbog svih vas došla da vam se zahvalim - kazala je vidno potresena majka.

 


Podsjećamo, Faris Pendek je ubijen u nedjelju navečer u sarajevskom naselju Otoka. Adem Šuman je osumnjičen za ubistvo.


Prema nezvaničnim informacijama, navodno je došlo do sukoba na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića zbog saobraćaja. Faris Pendek je bio u vozilu i nije učestvovao u sukobu. Šuman ga je usmrtio pucnjem iz pištolja.


Dženaza i ukop ubijenog srednjoškolca obavljeni su danas na gradskom mezarju Vlakovo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook