Bivša funkcionerka SDA

Iznenadila izborom: Alma Čolo otkrila kojim će se poslom baviti nakon što je napustila politiku

Front28.01.24, 19:10h

Iznenadila izborom: Alma Čolo otkrila kojim će se poslom baviti nakon što je napustila politiku
"Ponosna sam zbog svih poslova koje sam radila u punom kapacitetu, onako kako sam smatrala da je ispravno i najbolje"

 

 

Alma Čolo, bivša visoka zvaničnica SDA, na društvenim mrežama je najavila kako se nakon dugogodišnjeg političkog aktivizma okreće drugim stvarima u budućnosti.

 

Čolo će se u budućnosti baviti advokatskim poslom.

 

Ona je kazala da je ponosna na poslove koja je obavljala u prošlosti, ali da se sada okreće novim izazovima.

 

- Čovjek ne može upravljati svojim životom, pa ni svojom profesionalnom karijerom. Može se truditi da to sve ide u nekom željenom pravcu, ali nema garancije da će to tako i biti. Kada se nakon niza godina osvrne unazad vidi da je skoro sve ono što se dešavalo u životu imalo neki svoj smisao. Imalo svoje "zašto"" i svoje "zato".

 

Ponosna sam zbog svih poslova koje sam radila u punom kapacitetu, onako kako sam smatrala da je ispravno i najbolje.

 

Ponosna sam na posao tužioca i zamjenika tužioca, pravnog savjetnika člana Predsjedništva BiH, članice Komiteta za pravna pitanja i ljudska prava Vijeća Evrope, predsjedavajuće BH delegacije u Vijeću Evrope, predsjedavajuće Ustavno-pravne komisije Parlamentarne skupštine BiH, izvršne direktorice za pravne poslove, sekretara privrednog društva, stručne saradnice u republičkim organima uprave SR BiH i R BiH… Od iduće sedmice novi posao. Advokat. Advokatima je zabranjeno da se reklamiraju. Samo kažem da počinjem, uz Božiju pomoć, napisala je Čolo.

 

Inače, Čolo je sredinom prošle godine napustila SDA, i od tada se špekulisalo o tome gdje bi mogla nastaviti političku karijeru, te su mnogi očekivali da će Čolo priključiti nekoj drugoj stranci. Od toga, barem za sada, neće biti ništa.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook