VIDEO/ vrtoglave cifre

U ovom gradu u BiH kirije za stan i do 2.300 KM: Ko su zakupci luksuznih nekretnina?

Biznis Klub24.01.24, 09:04h

U ovom gradu u BiH kirije za stan i do 2.300 KM:  Ko su zakupci luksuznih nekretnina?
Do skoka cijena stanova za najam došlo je zbog poskupljenja stanova za prodaju. Dodatni razlog je što je većina vlasnika stanova odustala od dugoročnog iznajmljivanja i prešli na sve popularniji "stan na dan"

 


Cijene kirija veće su za dvadeset odsto u odnosu na prošlu godinu.


Tako za jednosoban stan u Banjaluci ako ste podstanar morate izdvojiti i do 800 KM, a nedavno je izdat stan za čak 2.300 KM mjesečno. 

 

Koliko ćete platiti najam stana u Banjaluci zavisi da li ste student, biznismen ili zaposlena osoba sa porodicom. Bez obzira u kojoj ste grupi moraćete izdvojiti veću sumu novca u odnosu na prošlu godinu.

 

Međutim cijene zakupa dostigle su i nevjerovatnih dvije hiljade KM, ali i više. Za takve stanove agenti za nekretnine kažu da odmah pronađu klijente.

 

Sa ovim cijenama Banjaluka se svrstala na prvo mjesto kao grad najskupljih nekretnina. To najbolje znaju građani koji su u potrazi za krovom nad glavom.

 

 

Do skoka cijena stanova za najam došlo je zbog poskupljenja stanova za prodaju. Dodatni razlog je što je većina vlasnika stanova odustala od dugoročnog iznajmljivanja i prešli na sve popularniji "stan na dan".

 

 

(RTRS/DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook