VARNICE U KOALICIJI

Okršaj zbog fotografije s porukom 'Uhapsite Mandića': Naša stranka Centar traži izvinjenje Naroda i pravde

Front23.01.24, 13:15h

Okršaj zbog fotografije s porukom 'Uhapsite Mandića': Naša stranka Centar traži izvinjenje Naroda i pravde
Javne ličnosti moraju biti izloženi većoj kritici javnosti i mi sa tim nemamo problem. Međutim, pozivanje na hapšenje bez razloga je neprihvatljivo. Želimo vjerovati da se radi o organizacijskom propustu, a ne o ciljanoj poruci - navodi se u saopćenju Naše stranke

 

 

U organizaciji političkog subjekta Narod i pravda 18. 1. 2024. godine održana je panel diskusija “Komunalna problematika u Centru i Novom Sarajevu”. Izvještavanja s događaja ilustrirana su nizom fotografija kako panelista tako i posjetilaca, ali i fotografija sa sloganima uvredljivog i huškačkog sadržaja poput "Uhapsite Mandića". 


Ovim povodom reagovali su iz Naše stranke Centar:


- Javne ličnosti moraju biti izloženi većoj kritici javnosti i mi sa tim nemamo problem. Međutim, pozivanje na hapšenje bez razloga je neprihvatljivo. Želimo vjerovati da se radi o organizacijskom propustu, a ne o ciljanoj poruci. 


Jako smo iznenađeni i žao nam je što se naši koalicioni partneri koriste ovim društveno neprihvatljivim i uvredljivim metodama komunikacije u javnom prostoru. Takav način komunikacije osuđujemo, zahtijevamo da se s tim prestane i tražimo javno izvinjenje. 


Pozivamo ih da energiju usmjerimo ka rješavanju problema građanki i građana, zbog čega smo i birani - navode iz Naše stranke.

 

(DEPO PORTAL/ad9


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook