UZNEMIRUJUĆE

Brutalan ruski napad na Harkiv: Sve je više mrtvih, stižu jezivi snimci... Korištene hipersonične rakete tipa Kh-22!

Front23.01.24, 10:24h

Brutalan ruski napad na Harkiv: Sve je više mrtvih, stižu jezivi snimci... Korištene hipersonične rakete tipa Kh-22!
Među ubijenima su dvije žene stare 40 i 56 godina, dok je među ranjenima dvoje djece u dobi od 10 i 12 godini

 

 

 

 

Ruske snage su rano jutros projektilima napale Harkiv, drugi najveći grad u Ukrajini. Kako je izvijestio regionalni guverner Oleh Sinehubov, a prenosi Index.hr,  u napadu su ubijene najmanje četiri osobe, a najmanje 40 ih je ranjeno. Među ubijenima su dvije žene stare 40 i 56 godina, dok je među ranjenima dvoje djece u dobi od 10 i 12 godina.


Sinehubov je rekao da su ruske snage u napadu na Harkiv koristile hipersonične rakete tipa Kh-22, koje imaju golemu bojevu glavu sa stotinama kilograma eksploziva.  
 

Guverner je objavio su ruske snage gađale gradske četvrti Kijevski i Saltivski, gdje su prijavljeni smrtni slučajevi. Gradonačelnik Harkiva Ihor Terekhov rekao je na nacionalnoj televiziji da su zbog napada dijelovi grada ostali bez vode, struje ili grijanja.


Ruske snage napale su i druge dijelove harkivske oblasti, uključujući Balakliju, gdje su ozlijeđeni 88-godišnji muškarac i 78-godišnja žena. Sinehubov je podsjetimo, jučer objavio da je u ruskim napadima na grad Kupjansk u Harkivskoj oblasti jedna osoba ubijena, a druga ranjena.

 


Šire se jezive snimke


Društvenim mrežama odmah su se proširile snimke današnjeg brutalnog ruskog napada na Harkiv. Ukrajinka Marija Drutska objavila je snimku koja, kako navodi, prikazuje "par u Harkivu koji gleda svoj srušeni dom kojeg su upravo 'oslobodili ruski osvajači'". 


Savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova. Antun Geraščenko, objavio je snimku ranjene žene koja uz pomoć spasioca hoda ulicama Harkiva, a lice joj je prekriveno krvlju.


Više informacija možete pratiti ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook