pokažimo humanost

Sutra prvi ovogodišnji humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba

Hronika19.01.24, 14:38h

Sutra prvi ovogodišnji humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba
Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru biće usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima njihovih projekata kao što su “Obrok za sve”, “Mjesečni paketi”, “Užine” kao i kampanju “Fond za liječenja” i druge projekte

 

Udruženje Pomozi.ba u subotu, 20. januara organizuje prvi Humanitarni bazar u 2024. godini. Volonteri i uposlenici Udruženja izdvojili su razne kućne potrepštine, knjige, odjeću, obuću i druge nove i polovne stvari koje posjetioci mogu kupiti po povoljnim cijenama.

 

Na bazar Sarajke i Sarajlije mogu donijeti i neke dobro očuvane stvari koje više ne koriste, a nekome bi mogle biti od koristi, jer nešto od toga prodaju na bazaru, a mnogo toga uposlenici Pomozi.ba podijele njihovim korisnicima mnogobrojnih projekata. 

 

Sva prikupljena sredstva na Humanitarnom bazaru biće usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama BiH, korisnicima njihovih  projekata kao što su “Obrok za sve”, “Mjesečni paketi”, “Užine” kao i kampanju “Fond za liječenja” i druge projekte.

 

- Za pomoć nam se obraćaju građani sa mnogobrojnim zdravstvenim teškoćama kao što su onkološki pacijenti, osobe sa srčanim problemima, problemima sa vidom, pa do djece sa raznim vrstama poteškoća u razvoju, kao i tjelesnim deformitetima. Za one od njih za koje nismo u mogućnosti pokretati javne apele pokrenuli smo web kampanju “Fond za liječenja”. Fond se može podržati pozivom na broj 17021 kojim se doniraju 2 KM, kao i donacijama putem naše web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa, sa naznakom “Liječenja”. Prošle godine otvorili smo i prvo javno kupatilo u Sarajevu, te su sredstva od bazara namijenjena i korisnicima ovog projekta. Naš projekat „Obrok za sve“ je jedan od naših najvećih projekata, u sklopu kojeg dnevno isporučimo više od 1000 obroka dnevno. Projekat se može podržati pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati 2 KM ili jedan obrok. Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji nam ukazuju povjerenje i doniraju preko Udruženja Pomozi.ba, a mi se trudimo da maksimalno opravdamo to povjerenje- saopćili su iz Udruženja Pomozi.ba.

 

Humanitarni Bazar dobre volje biće održan na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, a radno vrijeme je od 10h do 17h.

 

(DEPO PORTAL/af)


 
 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook