Schmidt izgleda neće intervenisati?

Završen sastanak u Banjaluci: Dodik, Čović i predstavnici Trojke ipak postigli dogovor oko brojnih spornih pitanja

Front18.01.24, 16:57h

Završen sastanak u Banjaluci: Dodik, Čović i predstavnici Trojke ipak postigli dogovor oko brojnih spornih pitanja
Kako se moglo čuti u izjavama prethodnih dana, ovo je bila posljednja prilika za dogovor političara o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH ili u suprotnom se očekuje intervencija visokog predstavnika Kristijana Šmita

 

 

 

U Banjoj Luci završen je sastanak predstavnika koalicije na državnom nivou, saznaje portal "Avaza".


Sastanak je počeo u 14 sati, a njemu su prisustvovali Milorad Dodik (SNSD), Dragan Čović, i predsjednici stranaka trojke Nermin Nikšić (SDP), Elmedin Konaković (NiP) i Edin Forto (NS).


Sastanak je bio zatvoren za javnost.


Kako javlja Avaz, postignuta je saglasnost oko mnogih pitanja koje su posljednjih mjeseci bile kamen spoticanja na državnom nivou.


Kako se moglo čuti u izjavama prethodnih dana, ovo je bila posljednja prilika za dogovor političara o tehničkim izmjenama Izbornog zakona BiH ili u suprotnom se očekuje intervencija visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt).


Dodik je jučer rekao da se može razgovarati o izmjenama Izbornog zakona, ali da se ne može ići samo jednim segmentom, segmentom koji odgovara FBiH.

 

Prema informacijama Raporta, sastanak lidera se održao na privatnom imanju Milorada Dodika u Bakincima.

A kako dalje javlja Avaz, nakon sastanka iz SNSD-a je saopšteno:

- Na današnjem sastanku postignut je važan iskorak o ključnim pitanjima na evropskom putu BiH. Napravljen je značajan napredak po pitanju Izbornog zakona BiH koji će se finalizirati tokom februara. Politički lideri obavezali su se da nastave konstruktivne partnerske razgovore sa ciljem postizanja dogovora u navedenom roku.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook