sramna kazna

Otac 15-godišnje Maide Džafić razočaran presudom: Žalosno je da život djeteta vrijedi godinu dana

Hronika16.01.24, 18:04h

Otac 15-godišnje Maide Džafić razočaran presudom: Žalosno je da život djeteta vrijedi godinu dana
Otac Miralem kazao je kako se osjeća poniženo

 


Općinski sud u Tuzli osudio je prvostepeno doktoricu Melihu Zahirović Suljić, specijalistu infektologa s Klinike za zarazne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, na godinu zatvora uz obavezu da plati sudske troškove te po 20.000 KM ocu i majci preminule 15-godišnjakinje Maide Džafić. Optužnicom se tereti za teška krivična djela protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim djelom nesavjesno liječenje, koje je uzrokovalo smrt petnaestogodišnje Maide Džafić iz Gračanice u augustu 2020. godine u UKC-u Tuzla. Otac Miralem je duboko razočaran ovom presudom. Izricanje presude pratili su i očevi Muriz Memić i Davor Dragičević koji još čekaju na pravdu za svoje sinove - Dženana i Davida.

 

Otac Miralem kazao je kako se osjeća poniženo.

 

- Život jednog djeteta da vrijedi godinu dana – to je žalosno i sramno. Sramno za ovu državu i za ove ljude koji sjede u ovim institucijama. Da li ih je stid izaći na ulicu i pogledati drugu djecu koju bi trebali štititi - naveo je Muharem.

 

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića koji još čeka pravdu za svoju dijete, također je kazao kako visina kazne sramna.

 

- To se može platiti, znači toliko vrijedi dječiji život. Osam godina se borim da dokažem i dokazali smo kakvo je stanje u pravosuđu. Rađeni su evropski izvještaji, ali se i dalje ništa ne mijenja - naveo je Muriz.

 

Davor Dragičević naveo je kako je sada potpuno izgubio vjeru u pravosuđe.

 

- Kao roditelj djeteza kojeg je ubio entitet RS apsolutno ne vjerujem, a sada s ovom presudom ni sekunde, u pravosuđe. Ni entitetsko ni pravosuđe BiH. Ovo je samo dodatni motiv ili nagrada za ostale slučajeve koji će nam se dešavati u budućnosti. Narod nikako da progleda -  rekao je Davor Dragičević.

 

(N1/DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook