Traže nadoknadu štete

Energoinvest tužio Almira Bečarevića za klevetu: 'Neistine je svjesno iznosio više puta...'

Hronika09.01.24, 12:50h

Energoinvest tužio Almira Bečarevića za klevetu: 'Neistine je svjesno iznosio više puta...'
Energoinvest će svoj tužbeni zahtjev kompletirati sa odštetnim zahtjevom za nadoknadu nastale materijalne štete zbog ovakvog djelovanja tuženog, zaključeno je u saopštenju Energoinvesta

 

 

Energoinvest d.d. Sarajevo obaviještava da će danas 09.01.2024. godine podnijeti tužbu Općinskom Sudu u Sarajevu zbog klevete, obmanjivanja javnosti i nanošenja poslovne štete protiv Almira Bečarevića pravnika zaposlenog u Javnom Preduzeću BH Gas Sarajevo, saopšteno je iz Energoinvesta d.d. Sarajevo.

 

- S obzirom na kontinuirane i više puta ponovljene neistine o navodnoj „pljački građana Kantona Sarajevo“, zadnji put tekst objavljen 08.01.2024. god. u Slobodnoj Bosni „ Almir Bečarević za SB otkriva: Energoinvest je na gasu oteo više od 40 miliona KM ...“, iznesene više puta u javnim obraćanjima putem medija i portala, a nakon što su navedene izjave iskorištene i zloupotrebljene od strane drugih lica sa kojima Energoinvest posluje i pregovara, Energoinvest je odlučio da podnese tužbu protiv Almira Bečarevića pravnika zaposlenog u preduzeću BH Gas, zbog činjenice da je isti navedene neistine svjesno iznosio više puta, sa ciljem nanošenja poslovne štete Energoinvestu, a posredno i građanima korisnicima gasa u Federaciji BiH.

 

Energoinvest će svoj tužbeni zahtjev kompletirati sa odštetnim zahtjevom za nadoknadu nastale materijalne štete zbog ovakvog djelovanja tuženog - zaključeno je u saopštenju Energoinvesta.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook