Na skup ih pozvao sveštenik

Srbi sinoć održali protest u Srebrenici nakon hapšenja zbog pucnjave kroz Potočare

Hronika08.01.24, 07:56h

Srbi sinoć održali protest u Srebrenici nakon hapšenja zbog pucnjave kroz Potočare
Kako je navedeno na društvenim mražama organizator okupljanja je tamošnji sveštenik Aleksandar Mlađenović koji je kazao da su uhapšeni Goran Aleksić i Nikola Grujičić

 

 

U Srebrenici je sinoć održan protest građana na poziv srebreničkog sveštenika i to nakon što su u Srebrenici uhapšena dvojica muškaraca zbog postoјanja osnova sumnje da su počinila krivično dјelo izazivanje opće opasnosti jer je Iz kolone vozila pod pratnjom MUP-a RS-a pucano dok je ona prolazila kroz Potočare, javlja N1.

 

Kako je navedeno na društvenim mražama organizator okupljanja je tamošnji sveštenik Aleksandar Mlađenović koji je kazao da su uhapšeni Goran Aleksić i Nikola Grujičić.

 

- Došli smo da uložimo jedan javni protest da kažemo da želimo u miru i slobodi slavimo naše praznike. Niko nikoga nije dirao. Svi sa svojim komšijama proslavljaju ovaj najradosniji srpski praznik - rekao je Mlađenović.

 

Na okupljanju se pojavio i tamošnji načelnik Mladen Grujičić.

 

- Mi nismo došli da napadamo policiju već da izrazimo nezadovoljstvo dvostrukom aršinima tužioca koji osudi srbe kao da samo ovdje Srbi postoje - naveo je on.

 

Podsjećamo, na snimcima videonadzora sa jedne od kuća uhvaćen je trenutak prolaska kolone vozila okićenih zastavama RS-a i Srbije, kao i trenutak pucnja iz plavog kombija.

 

Ranije su zabilježene provokacije i u Vlasenici.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook