PROVOKACIJE NA BADNJE VEČE

'Srebrenice, grobnico balija': Begić opisao neugodno iskustvo uoči Božića - 'smradova se ne bojim, mene zaplašiti ne mogu'!

Front07.01.24, 13:31h

'Srebrenice, grobnico balija': Begić opisao neugodno iskustvo uoči Božića - 'smradova se ne bojim, mene zaplašiti ne mogu'!
Odgovorio sam im paljenjem kandilja na minaretu babine džamije. Vjerski je praznik koji iskrenim i dobronamjernim Srbima čestitam. Smradova se ne bojim - poručio je Begić

 

 

- "Srebrenice, grobnico balija"! "Vlasenice druga Srebrenice." Kolona sa badnjakom je zastala ispod moje kuće i mene na brdu pored džamije pozdravili uz gusle ovom pjesmom - ovako je Ilijas Begić iz Srebrenice opisao sinoćnje provokacije u ovom gradu pjesmama sa uvredljivim motivima.


A potom je dodao:


- Odgovorio sam im paljenjem kandilja na minaretu babine džamije. Vjerski je praznik koji iskrenim i dobronamjernim Srbima čestitam. Smradova se ne bojim, i mene ne mogu zaplašiti. Ja se samo Allaha bojim. Allahu ekber! - napisao je Begić.

 


Nije prvi put da Bošnjaci iz Srebrenice i koji žive u njoj, ali i drugim gradovima i naseljima bh. entiteta RS doživljavaju vrijeđanja ili uznemiravanja. Ovakav incident samo je jedan od primjera i pokazatelja koliko su često izloženi provokacijama, a uglavnom za vrijeme vjerskih praznika ili obilježavanja godišnjica stradanja, piše Oslobođenje.


Podsjetit ćemo, jučer se, također na društvenim mrežama, pojavio video snimak gdje se bošnjački povratnici vrijeđaju na užasan način.


Naime, jedan od učesnika kolone automobila, koja je prošla kroz povratničko naselje Drum u Vlasenici gdje žive većinski Bošnjaci, uzvikivao je "Ustajte balije".

 


Ovo je zabilježeno jučer u 16:42 sati i odmah je prijavljeno policiji.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook