VIDEO/ NEMIRNA NOĆ

Šta se sinoć dešavalo u sarajevskom naselju Soukbunar: Građani prijavili eksploziju, policija našla čahure

Hronika06.01.24, 08:56h

Šta se sinoć dešavalo u sarajevskom naselju Soukbunar: Građani prijavili eksploziju, policija našla čahure
Ekipa je odmah upućena na lice mjesta. Međutuim, nisu pronašli biklo kakva oštećenja ili materijalnu štetu, rečeno je za medije iz Operativnog centra MUP-a KS

 

 


Stanovnici sarajevskog naselja Soukbunar sinoć su policiji prijavili da ih je uznemirila snažna eksplozija. Međutium, kada je policija došla na lice mjesta, nije uspjela ništa otkriti.

 

U izvještaju Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo se navodi sljedeće: 


- Dana 05.01.2024. godine, u 22:15 sati, putem telefona obaviještena je PU Centar, da se u ulici dr. Jusufa Tanovića, Opština Centar desila eksplozija. Na lice mjesta izašli su policijski službenici PU Centar, koji su potvrdili navode prijave, te locirali mjesto gdje je došlo do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave, gdje tom prilikom nije bilo prijavljenje materijalne štete i povrijeđenih lica. 

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je konstatovao da se radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti iz člana 323. KZ F BiH i na osnovu njegove usmene naredbe uviđajaj je izvršila, uviđajna ekipa Uprave policije MUP-a KS - navode iz  Operativnog centra MUP-a KS.

 

No, kako je još sinoć prenio Avaz, policija je ipak pronašla čahure... Komšije su bile uznemirene i u nevjerici. 

 

Za sada nije poznato više detalja o tome šta se sinoć dešavalo u ovom sarajevskom naselju.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook