Nakon odlaska Gavrankapetanovića

Ko će na čelo Opće bolnice: Evo koji su kandidati trenutno u igri

Front02.01.24, 14:37h

Ko će na čelo Opće bolnice: Evo koji su kandidati trenutno u igri
Gavrankapetanović je ranije rekao kako Opću bolnicu ostavlja u odličnom, finansijski stabilnom i pozitivnom stanju

 

 

Nakon što je Ismet Gavrankapetanović izabran za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ostaje pitanje ko će ga zamijeniti na čelu Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

 

Kao jedan od mogućih kandidata za direktora Opće bolnice ranije se spominjao bivši ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić, koji se, nakon što je dao ostavku na ovu funkciju, vratio na posao ljekara u ovoj bolnici, piše Avaz.

 

S obzirom da je ova pozicija, političkom raspodjelom pripala SDP-u, Vranić je, prema informacijama Avaza, ranije dobio podršku Adnana Štete, predsjednika Kantonalne organizacije sarajevskog SDP-a. No, upitno je hoće li Vranić dobiti podršku predsjednika SDP-a Nermina Nikšića.

 

Također, špekulira se i da bi Abel Baltić, aktuelni direktor Javne ustanove "Dom zdravlja KS", mogao zamijeniti Gavrankapetanovića. Za sada nijedan kandidat nije javno iskazao zainteresiranost da preuzmu ovu funkciju.

 

Gavrankapetanović je ranije rekao kako Opću bolnicu ostavlja u odličnom, finansijski stabilnom i pozitivnom stanju.

 

Upravni odbor Opće bolnice će, nakon što Gavrankapetanović preuzme KCUS, morati imenovati v.d. direktora dok se ne okonča konkursna procedura izbora novog čelnika. 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook