HOĆE LI VUČIĆ POPUSTITI

Beograd pod blokadom: Na ulici formiran 'kamp', neizvjesna noć... Studenti poručuju - nećemo stati!

Front29.12.23, 20:54h

Beograd pod blokadom: Na ulici formiran 'kamp', neizvjesna noć... Studenti poručuju - nećemo stati!
- Mi imamo dvije opcije, ili da se borimo ili da zauvijek napustimo ovu zemlju. Ako sada odustanemo, možemo da se pozdravimo od demokratije - poručila je jedna od studentkinja

 

 


Blokadu saobraćaja u ulici Kneza Miloša kod raskrsnice sa Birčaninovom ulicom u Beogradu, od 12 časova danas sprovodi grupa mladih aktivista iz udruženja Borba, najavljujući da će blokada trajati 24 časa, do subote u 12 časova. Tada je najavljen novi skup kod Terazijske česme protiv izborne krađe na koji pozivaju poznate ličnosti iz Proglasa. 


Mladi aktivisti zahtjevaju otvaranje biračkog spiska, dok im vlasti odgovaraju da je taj spisak javan. Opoziciona koalicija SPN traži poništavanje izbora od 17. decembra na svim nivoima, prenosi Danas.rs.


20:27 - Studenkinja Emilija Milenković naglasila da protesti neće stati dok se ne otvori i revidira birački spisak. 


- Mi imamo dvije opcije, ili da se borimo ili da zauvijek napustimo ovu zemlju. Ako sada odustanemo, možemo da se pozdravimo od demokratije - kazala je Milenković.


20:16 - Jedan od organizatora studentskih blokada rekao je okupljenima da su ušli u osmi sat blokade, što je dočekano ovacijama prisutnih. On je istakao da su svi postavljeni šatori popunjeni, ali i da ima još šatora u slučaju da neko želi da se pridruži blokadi. Takođe je napomenuo da su građani donijeli mnogo hrane, a da će sve što nije potrošeno biti spakovano i donirano. Na kraju je četitao svima na istrajnosti.


19:50 - Predsjednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić i članovi predsedništva SDS Dragoslav Šumarac i Milica Slijepčević posjetili su danas u Skupštini Srbije Mariniku Tepić i njene kolege Jelenu Milošević i Branka Miljuša, koji su joj se pridružili u štrajku glađu, saopštila je ta partija.


19:19 - U okviru današnjih studentskih blokada održala se tribina pod nazivom „Ko je ukr’o glasove“. Govornici na ovoj tribini su profesorica Fakulteta političkih nauka Jelena Lončar, psihologinja Ana Mirković i sociolog Zoran Gavrilović. Moderator je muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo.


19:00 - Protestna kolona stigla je do ugla ulice Kneza Miloša i Birčaninove gdje se nalazi improvizovani kamp studenata koji učestvuju u 24-oro časovnoj blokadi.


Šta se večeras događa u Beogradu pratite ovdje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook