Bh. mediji tvrde

Nije još zvanično, ali čini se da je sve već riješeno: Ismet Gavrankapetanović biće novi direktor KCUS-a?

Hronika28.12.23, 12:52h

Nije još zvanično, ali čini se da je sve već riješeno: Ismet Gavrankapetanović biće novi direktor KCUS-a?
Radio je i na KCUS-u, kojeg je prije nekoliko godina napustio zbog neslaganja sa odlukama smijenjene direktorice Sebije Izetbegović

 

 

Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, aktuelni direktor Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", na današnjoj sjednici Upravnog odbora KCUS-a bit će imenovan za direktora ove institucije, potvrđeno je za portal "Avaza".
 

Sjednica će se održati danas u 16 sati.

 

Inače, komisija za izbor novog generalnog direktora KCUS-a je prošle sedmice bodovala kandidate, a prvorangirani je bio prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

Osim njega, u utrci su bili i hirurg Alen Pilav, te prof. dr. Mevludin Mekić. Prijavila se i prof. dr. Sanela Salihagić, ali nije pozvana zbog nepotpune dokumentacije.

 

Imenovanje Gavrankapetanovića na čelo najveće zdravstvene ustanove u BiH je dio ranijeg političkog dogovora, ističe Avaz.


Vijest o današnjem imenovanju Ismeta Gavrankapetanovića za novog direktora prenosi i N1.


Gavrankapetanović je Medicinski fakultet u Sarajevu završio 1986. godine. Na istoj ustanovi odbranio je i doktorat 1995. godine, dvije godine nakon što je okončao specijalizaciju iz ortopedske hirurgije.


Gostujući je profesor na uglednim svjetskim univerzitetima i član je brojnih domaćih i međunarodnih ljekarskih asocijacija, između ostalih i Američke akademije ortopedskih hirurga, Kraljevskog koledža hirurga iz Londona, Britanske ortopedske asocijacije, Evropskog udruženja sportske traumatologije.


Radio je i na KCUS-u, kojeg je prije nekoliko godina napustio zbog neslaganja sa odlukama smijenjene direktorice Sebije Izetbegović. 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook