bitni projekti u planu

Gradsko vijeće usvojilo budžet Grada Sarajeva za 2024. godinu, evo koliko iznosi ...

Hronika27.12.23, 16:20h

Gradsko vijeće usvojilo budžet Grada Sarajeva za 2024. godinu, evo koliko iznosi ...
Sastavni dio budžeta postali su, između ostalih, amandmani koji se odnose na sufinansiranje izgradnje vertikalne platforme za invalidne osobe na prvom dijelu stepeništa ulice Orašačka u Pofalićima

 


Gradsko vijeće Grada Sarajeva danas je na sjednici usvojilo budžet za narednu godinu u iznosu od 20.660.500 KM.


Prihvaćeni su amandmani, koji se odnose na osiguranje budžetskih preduslova za realizaciju programa manifestacije obilježavanja 40. godišnjice ZOI 84 u Sarajevu.


Sastavni dio budžeta postali su, između ostalih, amandmani koji se odnose na sufinansiranje izgradnje vertikalne platforme za invalidne osobe na prvom dijelu stepeništa ulice Orašačka u Pofalićima, te na podršku radu gradske dvorane „Mirsad Hurić“ Goražde.


Iz budžeta će se finansirati projekti: obnove i rekonstrukcije Astronomskog opservatorija Trebević, obnova i rekonstrukcija Bistričkog i Koševskog potoka, projekt rekonstrukcije, restauracije i kolorističke obrade fasada u gradu Sarajevu, projektovanje, izgradnja i održavanje biciklističkih staza, projekt Skywalk, projekti obnove predškolskih i školskih objekata i infrastrukture, kao i drugi projekti u funkciji razvoja grada.


Pored budžeta usvojen je i Program rada Gradskog vijeća, te su stvoreni osnovni uslovi za rad organa Grada Sarajeva u sljedećoj godini.


Usvojeni su između ostalih i Program međunarodne saradnje Grada Sarajeva, te Program podizanja spomenika i umjetničkih skulptura od značaja za Grad Sarajevo kojima je Grad Sarajevo investitor za 2024. godinu, saopćeno je iz Gradske uprave. 


(FENA/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook