Čeka se potvrda

Ukrajina tvrdi da je uništila ruski desantni brod na Krimu

Hronika26.12.23, 09:19h

Ukrajina tvrdi da je uništila ruski desantni brod na Krimu
Izvještaj nije mogao biti nezavisno provjeren, a iz Rusije nije bilo komentara o navodnom uništenju broda. Nije odmah poznato koje je rakete Ukrajina navodno koristila i koliko njih

 

 

Ukrajinske zračne snage saopćile su u utorak da su uništile veliki ruski desantni brod stacioniran u vodama Krima, nakon što je guverner Krima kojeg je postavila Rusija rekao da je napad Kijeva izazvao požar u luci Feodosiji, prenosi Reuters.
 

- A flota u Rusiji je sve manja i manja! Hvala pilotima Ratnog zrakoplovstva i svima koji su bili uključeni u filigranski rad!" - objavio je komandant ukrajinskog ratnog zrakoplovstva Mykola Oleshchuk u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram, bez pružanja dokaza.
 

U odvojenom saopćenju, ukrajinske zračne snage su, također bez pružanja dokaza, saopćile da su njihovi piloti napali Feodosiju oko 02:30 krstarećim projektilima, uništivši brod Novočerkask ruske Crnomorske flote.
 

Izvještaj nije mogao biti nezavisno provjeren, a iz Rusije nije bilo komentara o navodnom uništenju broda. Nije odmah poznato koje je rakete Ukrajina navodno koristila i koliko njih.
 

Ranije u utorak, Sergej Aksjonov, guverner Krima kojeg je postavila Rusija, rekao je samo da je ukrajinski napad rezultirao požarom u gradskoj luci koji je odmah suzbijen.

 

(FENA/dg; Foto: Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook