VIDEO/ "Nikakva revolucija"

Vučić tvrdio da je na protestima u Beogradu bilo 2.490 ljudi, snimci iz zraka ga demantuju

Front25.12.23, 09:29h

Vučić tvrdio da je na protestima u Beogradu bilo 2.490 ljudi, snimci iz zraka ga demantuju
Lista "Srbija protiv nasilja" nakon okončanih demonstracija optužila je Vučića da je poslao huligane koji su isprovocirali policiju, te ih tako natjerali da nasilno prekinu demonstracije

 

 

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, tokom obraćanja javnosti kazao je da je na protestima u Beogradu bilo 2.490 ljudi, ali su ga snimci iz zraka demantovali. 

 

Protest, koji je organizirala opoziciona lista "Srbija protiv nasilja", završio je nakon što su poslanici i demonstranti pokušali ući u zgradu Skupštine grada u Beogradu, na šta je policija reagirala nasiljem. 

 

- Nikakva revolucija nije u toku. Mi se trudimo da mirnom reakcijom ne povrijedimo nikog od demonstranata. Večeras je prisutno 2490 ljudi, 1195 pokušava ući u Skupštinu. Neki su pokazali da je nasilje jedini vid borbe protiv protivnika - rekao je Vučić reagujući na proteste.

 

Lista "Srbija protiv nasilja" nakon okončanih demonstracija optužila je Vučića da je poslao huligane koji su isprovocirali policiju, te ih tako natjerali da nasilno prekinu demonstracije.

 

Video iz zraka možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook