planirano ukupno pet

U Sarajevu otvoren Segafredo Zanetti caffe, prvi u BiH: Za one koji žele uživati u originalnom italijanskom espressu

Biznis Klub24.12.23, 11:19h

U Sarajevu otvoren Segafredo Zanetti caffe, prvi u BiH: Za one koji žele uživati u originalnom italijanskom espressu
Segafredo Zanetti čuva tajnu izvornog italijanskog espressa koja se sastoji u usklađenosti mješavina i načinu prženja i pripravljanja biranih sorti sirove kafe

 

 


Prvi Segafredo Zanetti caffe otvoren je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, izvještava Indikator.ba


Aerodrom Sarajevo je jedan od 80 aerodroma u svijetu koji u okviru svoje ponude nudi mogućnost uživanja u originalnom italijanskom espressu.
Segafredo Zanetti caffe na sarajevskom aerodromu prvi je u Bosni i Hercegovini u sklopu lanca franšize od pet objekata koliko je planirano da se otvori u narednoj godini.


Segafredo Zanetti čuva tajnu izvornog italijanskog espressa koja se  sastoji u usklađenosti mješavina i načinu prženja i pripravljanja biranih sorti sirove kafe.


Credo vlasnika i osnivača preduzeća Segafredo Zanetti, Massima Zanettija, jest svijetom pronositi glas o savršenom talijanskom espressu.


Kako bi se mogla garantovati visokinivo kvaliteta, a time i doživjeti kompetentnost marke, osnovani su franšizni barovi širom svijeta koji nose ime Segafredo Zanetti Espresso. Oni predstavljaju marku u čijem je središtu interesa savršeno pretvaranje zrna kafe u šoljicu uživanja u espressu.


Segafredo Zanetti je dio Grupacije Massimo Zanetti Beverage Group. Grupaciji MZBG, čije je sjedište u Trevisu, pripadaju brojne svjetski poznate marke kao što su Brodies, Kauai Coffee ili TikTak. Proizvođač aparata za espresso La San Marco također je u Grupaciji MZBG, baš kao i Segafredo Zanetti Coffee System, proizvođač kapsula i jastučića za kavu te pripadajućih aparata.


Globalno, Segafredo Zanetti broji 3.200 zaposlenica i zaposlenika te je zastupljen u 110 zemalja svijeta. Ima više od 50 podružnica u 36 zemalja i oko 500 franšiznih barova u svijetu.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook