Višesatna čekanja i za kamione

Sve veće gužve na granici između BiH i Hrvatske, čeka se i do pet sati: Ovi granični prijelazi su potpuno zakrčeni...

Hronika23.12.23, 19:03h

Sve veće gužve na granici između BiH i Hrvatske, čeka se i do pet sati: Ovi granični prijelazi su potpuno zakrčeni...
Duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta

 

 


Kolone vozila čekaju na hrvatskoj granici da uđu u BiH, pet časova na prelazu Dvor prema Novom Gradu, a po četiri časa na prelazima Stara Gradiška-Gradiška, Jasenovac-Gradina i Maljevac-Velika Kladuša, objavio je Hrvatski auto-klub (HAK).


Na graničnom prelazu Hrvatska Kostajnica-Kostajnica čeka se tri časa, a da se uđe u BiH na prelazu Izačić iz Ličkog Petrovog sela zadržavanje je oko dva časa.


Zadržavanje do 30 minuta je na ulazu u BiH u Orašju na prelazu Županja.


Teretna vozila zadržavaju se do dva časa da uđu u BiH na prelazu Stara Gradiška.


Čekanja su i na granici sa Srbijom gdje je na ulazak u tu zemlju iz pravca Hrvatske zadržavanje četiri časa na prelazima Bajakovo-Batrovci i Erdut-Bogojevo.


Višečasovna čekanja su i za kamione.


I prema informacijama koje je večeras objavio BIHAMK, gužve na graničnim prijelazima su velike, a posebno: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje i Svilaj... Duge su kolone putničkih vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćaju na putevima u Bosni i Hercegovini. Pojačana je frekvencija vozila, pa se mole vozači da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, te da se prije polaska na put informišu o trenutnom stanju na putevima i graničnim prijelazima, kako bi izbjegli dodatna zadržavanja u kolonama.


Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.


Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da na put ne kreću bez zimske opreme, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook