TEŠKO KRIVIČNO DJELO

Slučaj koji je potresao BiH: Potvrđena optužnica u misterioznom slučaju u kom je stradao košarkaš Azur Terzić

Hronika22.12.23, 14:29h

Slučaj koji je potresao BiH: Potvrđena optužnica u misterioznom slučaju u kom je stradao košarkaš Azur Terzić
Košarkaš KK Igman Burch sa Ilidže Azur Terzić pronađen je slomljene kičme i bez svijesti u blizini jedne diskoteke u Cazinu prošle godine

 

 

Rješenjem Općinskog suda u Cazinu od 2. 11. 2023. godine potvrđena je optužnica protiv Aide Durić, Andya Durića i Emira Horozovića iz Cazina zbog krivičnog djela teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opće opasnosti, u sticaju sa produženim krivičnim djelom sprečavanje dokazivanja u vezi sa podstrekavanjem, prenosi Raport.


U provedenoj istrazi u ovom predmetu nakon saslušanja 70 svjedoka, provedenih brojnih vještačenja, utvrđeno je da se ne radi o fizičkom napadu na oštećenog već o padu sa visine od 4 m u neobezbijeđenom objektu vlasnika tržnog centra, navodi Tužilaštvo USK.


Podsjećanja radi, košarkaš KK Igman Burch sa Ilidže Azur Terzić pronađen je slomljene kičme i bez svijesti u blizini jedne diskoteke u Cazinu prošle godine. Brojni građani tražili su hitnu reakciju svih nadležnih institucija, kao i adekvatnu istragu te očitovanje policijskih struktura, ali objašnjenje kako je Terzić povrijeđen i ko je odgovoran. Odgovora još nema.


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook