zločin u šumi

Policija otkrila jeziva saznanja o masovnom ubici iz Praga: Prije masakra na fakultetu David ubio još dvije osobe?!

Hronika22.12.23, 07:53h

Policija otkrila jeziva saznanja o masovnom ubici iz Praga: Prije masakra na fakultetu David ubio još dvije osobe?!
Vjeruje se da je napadač, koji nema kriminalni dosije, nasumično odabrao svoje žrtve

 

 


Češka policija otkrila je nove detalje o masovnom ubici iz Praga, navodeći da se on sada sumnjiči i za dva ubistva koja su se dogodila prošle nedjelje.


Češki ministar unutrašnjih poslova i policija ovo su otkrili na konferenciji za novinare, gdje su rekli da policajci rade na teoriji da je napadač sa fakulteta u Pragu odgovoran za smrt dvije osobe prošle nedjelje u šumi Klanovicki u blizini Praga.


Vjeruje se da je napadač, koji nema kriminalni dosije, nasumično odabrao svoje žrtve.


Zvaničnici su takođe potvrdili da je danas u Pragu ubijeno 14 ljudi, a 25 ranjeno, od čega je10 ljudi teško povrijeđeno.


David Kozak identifikovan je kao muškarac koji je otvorio vatru na Univerzitetu u Pragu. Kozak je bio student Fakulteta umetnosti.


Podsjećamo, policija je u četvrtak poslijepodne raspisala potragu za njim, a povezuju ga i sa ubistvom u selu Kladensko.

 

Po dolasku brojnih policijskih automobila na lice mjesta, Kozak je, prema preliminarnim informacijama, oduzeo sebi život.

 

Pucnjava se dogodila na četvrtom spratu zgrade Filozofskog fakulteta Karlovog univerziteta.

 

U pokušaju da izbjegnu pucnjavu, neki učenici su se popeli kroz prozore i sjeli na platformu; tragično, jedna djevojka nije mogla da zadrži stisak, pala je i postala još jedna žrtva napada.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook