NAKON ISPITIVANJA U TUŽILAŠTVU BIH

Advokatica Vasvija Vidović puštena na slobodu, predložene mjere zabrane

Hronika20.12.23, 19:20h

Advokatica Vasvija Vidović puštena na slobodu, predložene mjere zabrane
Oko ovog slučaja ima dosta nejasnoća, a iz Advokatske komore FBiH izražena je i sumnja u istinitost tvrdnji o "iznošenju telefona osumnjičenog"

 

Advokatica Vasvija Vidović puštena je na slobodu danas u popodnevnim satima.


Kako je ranije objavljeno u medijima, Vidović je ispitana u Tužilaštvu BiH, a za nju su predložene i mjere zabrane o kojim će se najvjerovatnije odlučivati sutra.


Podsjećamo, bh. advokatica Vasvija Vidović privedena je preksinoć u prostorijama SIPA-e, kada je, kako se navodi, pokušala da iznese mobitel predsjednika Suda Ranka Debevca, koji je uhapšen zbog zloupotrebe položaja.


To je jučer potvrdio i glavni tužilac BiH Milanko Kajganić, koji je naveo da se ona sumnjiči za krivično djelo sprečavanje dokazivanja.


Inače, oko ovog slučaja ima dosta nejasnoća, a iz Advokatske komore FBiH izražena je i sumnja u istinitost tvrdnji o "iznošenju telefona osumnjičenog". 


- Advokatska komora FBiH nije zvanično obaviještena o osnovama sumnje zbog kojih je zadržana advokatica Vasvija Vidović. Moje lično mišljenje je da sumnjam da je mogla ikako doći do tog telefona osumnjičenog, jer općepoznata je činjenica da se telefoni uzimaju pri dolasku u prostorije SIPA-e - izjavio je predsjednik Advokatske komore FBiH Bakir Gavrankapetanović.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook