NAKON ŠTO JE UGLEDNA ADVOKATICA NAJAVILA TUŽBU

Ministar Nešić uputio javno izvinjenje Senki Nožici: 'Pogriješio sam, spreman sam na svaku vrstu sankcije'

Front20.12.23, 18:05h

Ministar Nešić uputio javno izvinjenje Senki Nožici: 'Pogriješio sam, spreman sam na svaku vrstu sankcije'
Radi se o dezinformaciji koju sam dobio. Nisam rekao, niti potvrdio, rekao sam koliko ja imam informaciju, neki mediji su prenijeli kao da sam potvrdio. Prihvatam da sam pogriješio - poručio je, između ostaloga, Nenad Nešić

 

 


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić uputio je javno izvinjenje bh. advokatici Senki Nožici, zbog toga što je u javnost iznio informaciju da je ona privedena u prostorije SIPA-e nakon hapšenja Ranka Debevca, predsjednika Suda BiH, i bivšeg direktora OSA-e Osmana Mehmedagića.  


Nešić je danas pojasnio da je dobio netačne informacije koje je kasnije potvrdio za nekoliko bosanskohercegovačkih medija. Prilikom današnje posjete Graničnoj policiji, na konferenciji za novinare uputio je izvinjenje uglednoj sarajevskoj advokatici. 


- Želim da se javno izvinim gospođi Nožici, radi se o dezinformaciji koju sam dobio. Nisam rekao, niti potvrdio, rekao sam koliko ja imam informaciju, neki mediji su prenijeli kao da sam potvrdio. Prihvatam da sam pogriješio, javno se izvinjavam za bol i štetu koju sam nanio. Spreman sam na svaku vrstu sankcije i tužbe, volio bih da ako se može riješiti ljudski - rekao je Nešić.


Podsjećamo, poznata bh. advokatica najavila je juče tužbu protiv ministra sigurnosti BiH zbog navedenih izjava u medijima.


- Mislim da prvo treba svi da znaju da postoji razlika između uhapšeni i privedeni. Niko od njih nije uhapšen, nego priveden. To je velika razlika. Ne bi davala izjave o događajima u toku. Samo hoću da kažem da je ministar Nenad Nešić kazao i da sam ja privedena. To predstavlja takvu neosnovanu insinuaciju za koji cijelo jutro dajem izjave za medije, ali on će vjerovatno na sudu, kada ga tužim za klevetu, objasniti odakle mu ta izmišljena i zlonamjerna informacija. Informacija koja je nanijela štetu mom ugledu - kazala je u vezi toga Senka Nožica.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook