Predsjednik RS-a

Dodik nakon odgode ročišta: 'Namjerno ovo rade da me zatruju jer dolazim u najzagađeniji grad...'

Front20.12.23, 14:24h

Dodik nakon odgode ročišta: 'Namjerno ovo rade da me zatruju jer dolazim u najzagađeniji grad...'
Komentirao je i izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta o najavi da će ukoliko Parlament BiH ne usvoji izmjene Izbornog zakona BiH, on nametnuti svojom odlukom

 

 

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik obratio se danas medijima nakon održanog ročišta u Sudu Bosne i Hercegovine, javlja Faktor.

 

- Hiljadu puta do sada smo rekli dajte Ustav BiH kako piše, nije nam problem da budemo u BiH. Dajte nam Ustav, tako ćemo se ponašati. Mi nemamo nijedan problema sa BiH. Mi smo pripremili sve naše akte, vidjet ćete kako će to izgledati – kazao je Dodik.

 

Komentirao je i izjavu visokog predstavnika Christiana Schmidta o najavi da će ukoliko Parlament BiH ne usvoji izmjene Izbornog zakona BiH, on nametnuti svojom odlukom.

 

- Neprihvatljivo je da živite u zemlji gdje vam neko nameće izborna pravila. Ako to Schmidt uradi mi ćemo donijeti naš izborni zakon, formirati našu izbornu komisiju, ugraditi sve elemente koje traži opozicija i provesti općinske izbore. Gdje to ima na svijetu što on radi? Kako je moguće odlukom mijenjati Izborni zakon.

 

I kad kažem ja to neću onda sam separatista. Učinit ću sve što mogu da ne živim u BiH, ali neću iz nje otići. Evo mu javno poručujem da neće donijeti taj zakon – poručio je Dodik.

 

Potom je kazao da "mora da razmišlja da mu neko namjerno ovo radi da se zatruje, jer dolazi u Sarajevo, najzagađeniji grad iz svojih Lakataša gdje je zrak čist".

 

Govorio je i o hapšenju predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića.

 

- Jel’ moguće da predsjednik Suda BiH može biti priveden i da imam povjerenje u ovaj sud. Mislim da je ovo sve namješteno. Nikada se nisam sreo ni s Debevcem ni Mehmedagićem. Čim sam vidio onog Murphya kaže, Bakir Izetbegović je neodgovorno upravljao OSA-om, ja sam znao da su OSA-om kad je bio Osmica upravljao SAD. Pristao sam da dolazim, jer ne želim da bilo ko, ni Bošnjak ni Hrvat bude ovako procesuiran – istakao je Dodik.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook