Padaju i optužbe

Napeto u Sandžaku: Pobjedu proglasili i Zukorlić i Ljaljić, ko je stvarni izborni pobjednik?

Front18.12.23, 09:09h

Napeto u Sandžaku: Pobjedu proglasili i Zukorlić i Ljaljić, ko je stvarni izborni pobjednik?
Istakao je kako je ovo historijski rezultat i da svi trebaju biti ponosni. Optužio je vladajuću stranku za malverzacije

 

 

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke prave i pomirenja proglasio je pobjedu diljem Sandžaka. Dok njegov oponent Rasim Ljajić slavi pobjedu u Novom Pazaru, Usame poručuje da još nije gotovo.

 

- SPP najjača stranka među Bošnjacima. Prema trenutnim reultatim SPP će imati minimum 3 narodna poslanika u Skupštini Srbije. Braćo i sestre uputimo pozdrave našoj braći u Sjenici na izvanrednoj pobjedi koju su ostvarili i pored udara kojeg smo imali. Posebno želim izdvojiti to što smo ostvraili apsolutni pobjedu na skoro svim biračkim mjestima u dijaspori - naveo je Usame Zukorlić.

 

Za Novi Pazar je rekao da su osvojili 11.000 glasova, odnosno da će imati 13 odbornika te kako će zajedno sa drugim opozicionim strankama imati 24 odbornika. Ipak, naveo je kako je još neizvjesno da li će imati većinu vlast ili opozicija.

 

- Spriječili su na niz manjih biračkih mjesta da naši kontrolori uzmu zapisnike kako bi ostavili sebi prostora da prekroje izbornu volju građana šeher Pazara. Učinit ćemo sve što je do nas da sačuvamo izbornu volju i da građania Novog Pazara odbrane svoju pobjedu - rekao je.

 

Istakao je kako je ovo historijski rezultat i da svi trebaju biti ponosni. Optužio je vladajuću stranku za malverzacije.

 

(DEPO PORTAL/mm)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook