Oni sami potvrdili

Vojska Izraela ubila tri izraelska taoca koja je držao Hamas

Hronika15.12.23, 20:37h

Vojska Izraela ubila tri izraelska taoca koja je držao Hamas
Na zvaničnom nalogu IDF-a na društvenoj mreži X saopšteno je da su izraelski taoci “identifikovani kao prijetnja i kao rezultat toga pucali su na njih”. Taoci su ubijeni

 

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) u petak uvečer priznale su kako su "tokom borbe u Shejaiyji" ubile tri izraelska taoca, koje je u zatočeništvu držao Hamas, piše N1.


Na zvaničnom nalogu IDF-a na društvenoj mreži X saopšteno je da su izraelski taoci “identifikovani kao prijetnja i kao rezultat toga pucali su na njih”. Taoci su ubijeni.
 

“Njihova tijela su prebačena na teritoriju Izraela radi ispitivanja gdje je potvrđeno da se radi o tri izraelska taoca i identifikovani su: Yotam Haim, koga je Hamas kidnapovao iz kibuca Kfar Aza 7. oktobra, Samer Talalka, koga je Hamas kidnapovala iz kibuca Nir Am 7. oktobra, a porodica trećeg taoca je obaviještena i zatražila da se njegovo ime ne objavljuje”, dodali su iz IDF-a.


Izraelske odbrambene snage su navele kako su odmah počele sa istragom incidenta.
 

“IDF naglašava da je riječ o aktivnoj borbenoj zoni u kojoj se posljednjih dana vode borbe. Neposredne pouke iz ovog događaja su naučene i prenijete svim vojnicima IDF-a na terenu. IDF izražava duboko kajanje zbog tragičnog incidenta i šalje porodicama svoje iskreno saučešće. Naša nacionalna misija je locirati nestale i vratiti sve taoce kućama”, stoji na kraju saopštenja IDF-a.
 

Inače, sve više je medijskih izvještaja i svjedoka koji navode čitav niz incidenata u kojima su pripadnici IDF krivi za smrt izraelskih talaca.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook