NESREĆA U BEOGRADU

Vlasniku 'Informera' prijeti do tri godine zatvora: Autmobilom oborio djevojku na pješačkom prelazu

Hronika22.11.23, 14:56h

Vlasniku 'Informera' prijeti do tri godine zatvora: Autmobilom oborio djevojku na pješačkom prelazu
Veoma sam zabrinut za zdravstveno stanje povređene S.A. i nadam se njenom brzom oporavku. Daću sve od sebe pomognem povrijeđenoj i njenoj porodici. Svima se najiskrenije izvinjavam i preuzimam svu odgovornost - navedeno je u izjavi Vučićevića

 

 

Draganu J. Vučićeviću, vlasniku tabloida "Informer" koji je juče uveče oborio automobilom devojku S. A. na pješačkom prelazu u Žarkovu (Beograd), prijeti do tri godine zatvora za izazivanje saobraćajne nesreće.


Nesreća se dogodila oko 19 časova, na uglu Ratka Mitrovića i Ace Joksimović, a djevojka koju je oborio vlasnik „Informera“ prevezena je u Urgentni centar. Djevojka je jutros otpuštena iz bolnice, a ona je u nesreći zadobila lakše povrede.


Iako se policija još uvijek nije oglašavala o saobraćajnoj nesreći, prema nezvaničnim saznanjima Nove.rs iz istrage, na licu mjesta je vršeno alko-testiranje i ustanovljeno je da je Vučićević imao nula promila alkohola u krvi, o čemu je obavješten dežurni tužilac.


Sa druge strane, iz Drugog osnovnog javnog tužilaštva oglasili su se za Nova.rs, iz kog je rečeno da se Dragan J. Vučićević tereti za krivično djelo Ugrožavanje javnog saobraćaja.


„Učesnik u saobraćaju na putevima koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj da dovede u opasnost život ili tijelo ljudi ili imovinu većeg obima, pa usljed toga kod drugog nastupi laka tjelesna povreda ili prouzrokuje imovinsku štetu koja prelazi iznos od dvjesta hiljada dinara, kazniće se zatvorom do tri godine“, navodi se u Krivičnom zakoniku.


Podsjetimo, nesreće se dogodila sinoć, a o njoj se oglasio i glavni urednik „Informera“.


- Želim da obavijestim javnost da sam večeras, vraćajući se s posla vozeći svoj automobil ‘škoda’, nešto poslije 19 časova na uglu ulica Ratka Mitrovića i Ace Joksimovića u Žarkovu izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je jedna osoba, prema prvim ljekarskim nalazima, lakše povrijeđena. Obavještavam javnost da je policija u skladu sa zakonom obavila uviđaj i na licu mjesta provjerila stanje alkohola u mom organizmu. Utvrđeno je da je test negativan. Takođe, veoma sam zabrinut za zdravstveno stanje povređene S.A. i nadam se njenom brzom oporavku. Daću sve od sebe pomognem povrijeđenoj i njenoj porodici. Svima se najiskrenije izvinjavam i preuzimam svu odgovornost - navedeno je u izjavi Vučićevića.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook