erdogan ponovo žestoko

Gotovo da više nema Gaze, sve je uništeno! Ako Njemačka i Turska postignu prekid vatre, regija može biti spašena!

Front17.11.23, 20:01h

Gotovo da više nema Gaze, sve je uništeno! Ako Njemačka i Turska postignu prekid vatre, regija može biti spašena!
Ako Turska i Njemačka zajednički postignu humanitarni prekid vatre u ratu u Gazi, regija može biti spašena iz vatrenog kruga. Mislim da svi trebaju preuzeti odgovornost da osiguraju pravedan i trajan mir na Bliskom istoku - poručio je Erdogan u Berlinu

 

 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan ponovo je žestoko reagirao na napade izraelskih snaga na Pojas Gaze, u kojem je poginulo na hiljade Palestinaca.


- Do sada je ubijeno 13.000 palestinske djece, žena i staraca. Gotovo da više nema mjesta koje se zove Gaza, sve je uništeno - rekao je Erdogan.


Pita se i "da li Izrael trenutno ima nuklearno oružje" te odgovara:


- Ima, ali ako pitate Izrael, neće reći da postoji. Zato što se vrlo dobro služi lažima.


Erdogan naglašava da "ako nam ruke i jezik ostanu vezani, ne možemo to objasniti historiji".


- Izraelsko-palestinski rat ne treba vrednovati psihologijom duga - rekao je Erdogan, koji se trenutno nalazi u posjeti Njemačkoj.


Između ostalog, Erdogana je u Berlinu primio i predsjednik Njemačke Frank-Walter Steinmeier, a tim povodom Erdogan je poručio:


- Ako Turska i Njemačka zajednički postignu humanitarni prekid vatre u ratu u Gazi, regija može biti spašena iz vatrenog kruga. Mislim da svi trebaju preuzeti odgovornost da osiguraju pravedan i trajan mir na Bliskom istoku.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook