Njih 54 čeka evakuaciju

Ambasador BiH u Egiptu krenuo prema Gazi: 'Pomoći ćemo, odlaze snovi o Palestini koje...'

Hronika15.11.23, 09:41h

Ambasador BiH u Egiptu krenuo prema Gazi: 'Pomoći ćemo, odlaze snovi o Palestini koje...'
Odluku o rasporedu i terminima evakuacije po državama donosi Ured koordinatora za civilne poslove pri izraelskom Ministarstvu odbrane

 

 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Egiptu Sabit Subašić objavio je na svom Facebook profilu poruku kako se na lazi na putu ka Gazi, odakle bi se trebalo evakuisati 19 državljana BiH i njihovi srodnici.  

 

- Prema Gazi smo. Zora sviće. Čista. Pustinjska. Put nas vodi prema Gazi. Tamo nas nestrpljivo čekaju, znam. Pomoći ćemo ljudima da se izbave iz užasa. Sretan sam što imam tu priliku, ali i tužan, jer se ovi ljudi moraju spašavati bježeći sa svog ognjišta. Odlaze sa snovima o Palestini koje više nema - napisao je Subašić.

 

Ministarstvo vanjskih poslova BiH jučer je informialo javnost da pruža aktivnu podršku u okviru svog mandata i nadležnosti za proces evakuacije bh. državljana iz Gaze. Na listi osoba za evakuaciju iz Gaze koja je dostavljena nalaze se ukupno 54 osobe.

 

Odluku o rasporedu i terminima evakuacije po državama donosi Ured koordinatora za civilne poslove pri izraelskom Ministarstvu odbrane.

 

ambasador-bih-gaza

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook