nakon teške nesreće

'Pretjecao i usmrtio oca dvije kćerkice': Poznato stanje smijenjenog hrvatskog ministra, kakva mu kazna prijeti?

Hronika12.11.23, 10:03h

'Pretjecao i usmrtio oca dvije kćerkice': Poznato stanje smijenjenog hrvatskog ministra, kakva mu kazna prijeti?
Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je jučer na press konferenciji da je smijenio Banožića, no sada ostaje pitanje kaznene odgovornosti

 

 


Stanje bivšeg ministra odbrane Hrvatske, Marija Banožića, je nepromijenjeno, javio je sinoć HRT - on je stabilno i izvan životne opasnosti, no ozljede koje je zadobio u teškoj prometnoj nesreći su ozbiljne.


Podsjećamo, sada već bivši ministar odbrane Mario Banožić izazvao je jučer prometnu nesreću u kojoj je poginuo otac dvoje djece. Premijer Plenković smijenio je Banožića, a dužnost ministra obrane preuzet će dosadašnji državni tajnik u MORH-u Zdravko Jakop, brigadni general.


Banožić je, kako doznaju hrvatski mediji, išao u lov kada se nesreća dogodila. U nesreći je poginuo 40-godišnji Goran Šarić iz Privlake, otac dvije kćerkice. Banožić je po gustoj magli svojim terencem pretjecao kamion i zaletio se u kombi koji je dolazio iz drugog smjera, potvrdio je juče i DORH.


Nesreća se dogodila u 6:15 sati, na izlazu iz Vinkovaca u smjeru Županje. 


Nakon nesreće, Banožić je prvo primljen u vinkovačku bolnicu, a potom je prebačen u KBC Osijek. Nalazi se na intenzivnoj njezi, ima ozljede mozga, prsa i ekstremiteta, ali nije životno ugrožen. 


Prema riječima liječnika, nesreće se uopće ne sjeća.


Kakva kazna mu prijeti?


Premijer Hrvatske Andrej Plenković objavio je jučer na press konferenciji da je smijenio Banožića, no sada ostaje pitanje kaznene odgovornosti.


Prema Kaznenom zakonu Hrvatske, sudionik u cestovnom prometu koji kršenjem propisa o sigurnosti prometa izazove opasnost za život ili tijelo ljudi ili za imovinu velikih razmjera, pa zbog toga prouzroči smrt jedne ili više osoba, kaznit će se kaznom zatvora od tri do 15 godina.


U slučaju da se radi o nehaju, kazna je od jedne do osam godina.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook