FOTO/ Sajam 'Where Tourism & Travel Meet'

Poželjna destinacija: Ljepote Tuzlanskog kantona predstavljene svjetskoj publici u Londonu

Hronika11.11.23, 21:15h

Poželjna destinacija: Ljepote Tuzlanskog kantona predstavljene svjetskoj publici u Londonu
Sajam “Where Tourism & Travel Meet” u Londonu jedan je od ključnih događaja u svjetskom kalendaru turističke industrije, koji okuplja 3.500 izlagača iz više od 180 zemalja kako bi razmijenili ideje, sklopili poslove i upoznali se s trendovima i inovacijama u turizmu

 

 

 

Predstavnici Turističke zajednice Tuzlanskog kantona i resornog Ministarstva pridružili su se BiH delegaciji na WTM Sajmu turizma u Londonu, jednom od najutjecajnijih svjetskih događaja u oblasti turizma, održanom ove sedmice. Ovaj nastup delegacije Tuzlanskog kantona predstavlja značajan korak u promociji bogatstva i ljepote ovog dijela Bosne i Hercegovine. 
 

wtm-london-2023-03

 

- Iskoristili smo jedinstvenu priliku za predstavljanje kulturnih i prirodnih blaga ovog područja pred međunarodnom publikom i ukazali na raznovrsnost turističkih destinacija, kulturnih događaja i gastronomske ponude koju ovaj Kanton nudi – kaže Dželmina Huremović, pomoćnica ministra trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona.

 

wtm-london-2023-02

 

Sajam “Where Tourism & Travel Meet” u Londonu jedan je od ključnih događaja u svjetskom kalendaru turističke industrije, koji okuplja 3.500 izlagača iz više od 180 zemalja kako bi razmijenili ideje, sklopili poslove i upoznali se s trendovima i inovacijama u turizmu.

 

wtm-london-2023-04

 

- Naše prisustvo svjedoči o odlučnosti i predanosti promociji turističkog potencijala našeg Kantona i demonstrira naš aktivan pristup u privlačenju pažnje međunarodne publike. Težnja nam je da se pozicioniramo kao poželjna destinacija tokom cijele godine za putnike koji traže autentična iskustva u našoj državi – zaključila je Huremović.

 

wtm-london-2023-08

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook