U sarajevskom naselju Alipašino Polje

Policija u OŠ 'Fatima Gunić' provjerava navode o navodnom pokušaju otmice dvije djevojčice

Hronika10.11.23, 14:05h

Policija u OŠ 'Fatima Gunić' provjerava navode o navodnom pokušaju otmice dvije djevojčice
Prema tvrdnjama roditelja, djevojčice su kazale da je ispred škole bilo više kombija, a da su se njima obratila dvojica nepoznatih muškaraca i jedna žena

 

 

Dvije učenice koje pohađaju osnovnu školu "Fatima Gunić" u sarajevskom naselju Alipašino Polje prijavile su roditeljima da su ih sinoć oko 17 sati, po završetku nastave nepoznate osobe pokušale namamiti da uđu u crni kombi, koji je prema njihovim tvrdnjama bio parkiran ispred škole.
 

Prema tvrdnjama roditelja koji su se obratili Raportu djevojčice su kazale da je ispred škole bilo više kombija, a da su se njima obratila dvojica nepoznatih muškaraca i jedna žena.


O svemu je, kako su kazali roditelji, obaviještena i policija.
 

No, na novinarski telefonski upit, Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS kazala je da oni ne raspolažu s tom informacijom, ali da će provjeriti navode iz upita koji im je upućen i pute e-maila.
 

Na upit Raporta u Osnovnoj školi "Fatima Gunić" direktorica Azra Tucaković rekla je da u ovom trenutku razgovara s pripadnicima policije, te da će se kada bude imala konkretnije informacije obratiti saopćenjem za javnost.


Vijest o nepoznatim ljudima koji vrebaju djecu unijela je paniku među roditelje učenika koji pohađaju navedenu školu, pa od jutros traju konsultacije i razmjena mišljenja roditelja o tome kako na najbolji način zaštititi djecu i prevenirati situacije poput sinoćnje.
 

Dok jedni preporučuju da se djeci savjetuje da se kreću u grupama i da izbjegavaju neosvijetljene ulice, drugi su mišljenja da djeca trebaju imati roditeljsku pratnju na putu od škole do kuće kako bi se u potpunosti izbjegla bilo kakva opasnost.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook