UZ SVOJE GRAĐANE

Odlučeno: Grad Sarajevo izdvojit će 100.000 KM za pomoć nakon požara na pijaci Kvadrant na Otoci

Hronika08.11.23, 18:56h

Odlučeno: Grad Sarajevo izdvojit će 100.000 KM za pomoć nakon požara na pijaci Kvadrant na Otoci
Na ovoj pijaci je bilo 55 korisnika. Ukoliko uzmemo u obzir i članove porodica koje su tu radile, to je nekih stotinjak porodica kojima je pričinjena šteta. Prema prvim informacijama kojima raspolažemo izgorjelo je 80 posto, dok onih 20 posto što nije izgorjelo je neiskoristiva roba. Šteta iznosi čak nekoliko miliona..., pojasnio je između ostaloga Terović

 

 

 

Nakon što je vatrena stihija prije nekoliko dana doslovno progutala otvorenu pijacu Kvadrant na Otoci u Sarajevu, Grad Sarajevo donijelo je odluku o finansijskoj pomoći .


- Zahvaljujući podršci Kolegija Gradskog vijeća, Grad Sarajevo će izdvojiti 100.000 KM za pomoć nakon požara na pijaci Kvadrant na Otoci, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Grada Sarajevo. 


Grad Sarajevo je uz svoje građane - poručeno je.

 

grad-sarajevo-pomoc-pijaca-kvadrant


Podsjećamo, nakon velikog požara, u svom prvom javljanju direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo Jasmin Terović je iznio podatke o nastaloj šteti: 


- Na ovoj pijaci je bilo 55 korisnika. Ukoliko uzmemo u obzir i članove porodica koje su tu radile, to je nekih stotinjak porodica kojima je pričinjena šteta. Prema prvim informacijama kojima raspolažemo izgorjelo je 80 posto, dok onih 20 posto što nije izgorjelo je neiskoristiva roba. Šteta iznosi čak nekoliko miliona..., pojasnio je između ostaloga Terović.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook