NOVI ODGOVOR IZ KJKP 'Tržnice-pijace Sarajevo'

Terović demantuje direktora 'Obnova gradnja': 'Kupio je kuću i vrt, a ne lokaciju na kojoj je pijaca Kvadrant!'

Hronika06.11.23, 21:08h

Terović demantuje direktora 'Obnova gradnja': 'Kupio je kuću i vrt, a ne lokaciju na kojoj je pijaca Kvadrant!'
Ramić je u svom saopštenju naveo da je do požara došlo usljed kvara na elektroinstalacijama, što direktor KJKP “Tržnice-pijace Sarajevo” Jasmin Terović odlučno demantuje

 

 

Nakon saopštenja Denisa Ramića, direktora firme ‘Obnova gradnja’, koji tvrdi da je vlasnik parcele na kojoj je pijaca Kvadrant u Sarajevu, a koja je uništena u jučerašnjem požaru, ponovo se oglasio direktor KJKP "Tržnice-pijace Sarajevo" Jasmin Terović.


Podsjećamo, Ramić je u svom saopštenju naveo da je do požara došlo usljed kvara na elektroinstalacijama, što direktor KJKP “Tržnice-pijace Sarajevo” Jasmin Terović odlučno demantuje.


- Povodom saopstenja preduzeća Obnova gradnja, i vlasnika želimo javnost da informišemo da je preduzeće KJKP Tržnice-pijace d.o.o Sarajevo nosilac elektroenergetske saglasnosti, te da je direktor danasnjim izjavama za razne medije samo ponovio činjenicu da je ista saglasnost prekinuta te prebačena na navedeno preduzeće gosp Ramića, a  koje je pribavilo čak i tehničku skicu prebacivanja brojila na svoj susjedni objekat, računi na naše preduzeće mjesecima nisu dolazili, već na preduzeće Obnova i gradnja d.o.o. što može biti dostupno javnosti,a sa kojima postoji spor i oko vlasništva samog zemljišta i kao potrošača električne energije. Nakon pravnih radnji, preduzece je uspjelo vratiti saglasnost te od tada se vodi spor a o čemu je FERK uključen. Uzrok požara će utvrditi sudski vještaci protivpožarne i elektroenergetske struke. Nejasno je po čemu je pozvan g. Ramić da komentariše uzrok požara i zašto pokušava da prejudicirati ishod vještačenja - napisao je Terović.


On također demantuje i tvrdnje kompanije "Obnova gradnja" da su oni vlasnici parcele gdje je pijaca “Kvadrant”.


- Što se tiče vlasništva parcele, ona je još 1974. godine odlukom nadležnog općinskog organa dodijeljena Zavodu za izgradnju Grada, a gospodin je u kupoprodajnom ugovorom, sa licima koji se trenutno nalaze u pritvoru, potvrdio svojim potpisom da je kupio kuću i vrt, a ne predmetnu lokaciju na kojoj je pijaca od 1998. godine, a koja je u jučerašnjem požaru uništena. Slučaj prepuštamo nadležnim organima te se nadamo da ćemo u što kraćem periodu uspjeti osposobiti PJ Kvadrant te naše zakupce vratiti na svoja jedna jedina radna mjesta - naveo je Terović u svom odgovoru.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook