rat je, i trebaju biti prikazani

Uznemirujući sadržaj: Objavljeni najstrašniji snimci iz Gaze, evo zašto se dio svijeta sve glasnije diže protiv Izraela...

Front06.11.23, 19:38h

Uznemirujući sadržaj: Objavljeni najstrašniji snimci iz Gaze, evo zašto se dio svijeta sve glasnije diže protiv Izraela...
Snimke koje možete pogledati su zaista uznemirujuće, no rat je i trebaju biti prikazane, kako one zločina Hamasa nad Izraelcima, tako i ove žrtava među Paletincima

 

 

Prema Ministarstvu zdravstva Gaze - za koje je UN priopćio da, unatoč (neutemeljenim) optužbama Zapada, "nema naznaka" da su podaci o broju umrlih "lažni" - do 04. studenog je Izrael ubio 9,770 Palestinaca, uključujući najmanje 4,008 djece.


Ako bismo povlačili paralele s ukrajinskim sukobom, tamo je u 563 dana neprijateljstava ubijeno 9.614 civila, od kojih je 554 djece. Dakle, pokolj u Gazi je u svega mjesec dana po brojkama smrti civilnog stanovništa dostigao cifre iz cjeloukupnog otvorenog rata Rusije i Ukrajine. 


To je, gledajući na dnevnoj bazi, 20 puta više ukupno usmrćenih, a maloljetnika čak 150 puta više, prenosi Slobodna Dalmacija


Kako navodi Sl. Dalmacija, dodatno je Izrael ubio više ljudi u Gazi u 24 dana nego SAD u Iraku u istom vremenskom razdoblju njegove invazije 2003. godine. Dakle, ono što Izrael radi je gore od notorne akcije "šoka i strahopoštovanja", za koju je američki pilot, kojem je bila "čast" baciti prve bombe na Bagdad, rekao da je plan bio "bombardirati 24 sata dnevno, 72 sata, bez obzira na sve, da (žrtve) ne mogu spavati, misliti ni komunicirati". Bilo je to najveće granatiranje u povijesti, gdje je ukupna tonaža bombi bila veća od onih u Nagasakiju i Hirošimi.


Jeruzalem je sada sručio 10.000 bombi na Pojas Gaze, za što je Euro-Med Human Rights Monitor izračunao da je ta količina eksploziva ekvivalentna dvostrukoj snazi američke nuklearne bombe bačene na Hirošimu.


Što je najluđe, čak i sami Izraelci ističu paralele s američkom zločinačkom invazijom na Irak. Tako član IDF ističe da je Jabalia - poznati izbjeglički kamp u kojem su izraelske bombe ubile par stotina ljudi; većinom djece - "Hamasovo uporište", slično iračkom Ramadiju i Anbaru, koje su bile "leglo terorističkih aktivnosti". 


"Već dva tjedna pozivamo civile na tvom području da se evakuiraju. Nitko ne može tvrditi da nisu znali da ovo dolazi, nitko ne može reći da je bio nevin", poručuje Izraelac. 


Fond UN-a za djecu kaže da su izraelski "užasni i odvratni" napadi na izbjeglički kamp Jabaliya u Gazi izazvali "pokolj" i kršenje međunarodnog prava. Posebni izvjestitelji Vijeća za ljudska prava UN-a su pak objavili priopćenje u kojem ukazuju da izraelsko bombardiranje izbjegličkog kampa Jabalia predstavlja "drsko kršenje međunarodnog prava – i ratni zločin".


U četvrtak su izraelske snage napale i školu kojom upravlja UN, pri čemu je ubijeno 27 osoba. Jasno, opet su većinom stradalnici bili maloljetni.


U petak su se pak sastali Antony Blinken i Benjamin Netanyahu, pri čemu je državni tajnik "ponovio potporu Sjedinjenih Država o pravu Izraela na samoobranu". Izraelski predsjednik je nakon toga partnerstvo s Washingtonom proslavio izjavom da će "nastaviti bombardirati Gazu svom svojom snagom", dodavši da Izrael "odbija privremeni prekid vatre koji ne uključuje povratak (izraelskih) talaca".


Nije spomenuo što je s taocima Pojasa Gaze - njih 2,3 milijuna - kojima je od 2007. zabranjeno kretanje van tog teritorija. 


Svega desetak minuta nakon ovog sastanka, u izraelskom zračnom napadu na konvoj hitne pomoći u blizini bolnice al-Shifa ubijeno je 15 ljudi, a 60 ih je ozlijeđeno. Iako se IDF pokušao opravdati rekavši da su vozila "korištena od strane terorističke ćelije Hamasa" - bez da su za to pružili ikakvog dokaza - CNN je prenio kako "dokazi koje dobivaju od Crvenog križa tome proturječe". 


A pojavio se video o novom gnusnom izraelskom masakru; 14 civila je pobijeno u ulici Rasheed, dok su pokušavali pješice pobjeći iz Gaze prema jugu, području koje su izraelske okupacije snage označile kao sigurno...


UPOZORAVAMO VAS, SNIMKE KOJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE SU ZAISTA UZNEMIRUJUĆE. NO, RAT JE I TREBAJU BITI PRIKAZANE, KAKO ONE ZLOČINA HAMASA NAD IZRALECIMA, TAKO I OVIH ŽRTAVA MEĐU PALESTINCIMA.


Više informacija o najnovijim ratnim događajima na Bliskom istoku možete pogledati na linku

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook