ne želi sa pozicije

Ističe rok: Sebija Izetbegović još nije poslala izjašnjenje o smjeni direktorice KCUS-a

Hronika06.11.23, 11:03h

Ističe rok: Sebija Izetbegović još nije poslala izjašnjenje o smjeni direktorice KCUS-a
Član UO Dragan Stevanović je kazao da će se čekati njeno izjašnjenje i ukoliko ga dostavi ono će biti razmatrano i nakon toga će biti donesena odluka

 

Upravni odbor Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) 30. oktobra je i zvanično pokrenuo proceduru smjene Sebiju Izetbegović sa dužnosti direktorice ove institucije.

 

U saopćenju koje je tada pročitala Muamera Šehić, iz press-službe KCUS-a, navedeno je da Izetbegović ima rok od osam dana da se očituje o smjeni. Ukoliko se ne očituje - bit će odmah razriješena dužnosti.

 

Član UO Dragan Stevanović je kazao da će se čekati njeno izjašnjenje i ukoliko ga dostavi ono će biti razmatrano i nakon toga će biti donesena odluka.

 

- Nijednu stepenicu koja nam je propisana zakonom mi nećemo prekršiti. Nemamo razloga za žurbom. Sad čekamo očitanje Izetbegović, ako bude pravnih argumenata sve ćemo preispitati, ako ne bude onda idemo sve po zakonu -  rekao je član Upravnog odbora KCUS-a Dragan Stevanović, obrazlažući medijima proceduru.

 

S obzirom na datum kada je Upravni odbor usvojio prijedlog "odluke o pokretanju postupka za razrješenje Generalne direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović prije isteka mandata tj. prije 09.01.2024. godine", mnogi su pomislili da rok za njeno izjašnjenje istječe ovih dana.

 

Međutim, to nije slučaj.

 

"Osam dana bi teklo od dana donošenja odluke Upravnog odbora u slučaju da joj je odluka lično uručena.

 

Međutim, kad se ide na uručenje preko pošte, tad se moraju ispoštovati svi rokovi tako da Sebija Izetgebović ima rok do, okvirno, 15. novembra da se izjasni.

 

Koliko sam upoznat, to izjašnjenje još nije stiglo", kaže  izvor s KCUS-a. za Raport.

 

Dalje čitajte na linku.

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook