U toku pregovaranje

Haos na aerodromu u Hamburgu još traje: Muškarac upao s pištoljem, kao taoca drži svoju kćerku

Hronika05.11.23, 10:13h

Haos na aerodromu u Hamburgu još traje: Muškarac upao s pištoljem, kao taoca drži svoju kćerku
Kako piše Bild, muškarac je parkirao Audi ispod aviona koji je trebao poletjeti

 

 

Zgrade terminala aerodroma u Hamburgu i nekoliko aviona evakuirani su nakon što se naoružani muškarac s djetetom u automobilu dovezao na pistu, rekla je glasnogovornica aerodroma za dpa u subotu navečer.

 

- U toku je talačka situacija. Naša pregovaračka ekipa je u kontaktu s osobom u autu. Situacija ostaje statična - rekao je za dpa glasnogovornik hamburške policije.

 

Prema saveznoj policiji, naoružani muškarac je svojim vozilom probio aerodromsku ogradu oko 20 sati i dovezao se na stajalište aerodroma. Imao je pištolj i već je dvaput pucao u zrak, rekao je glasnogovornik policije Thomas Gerbert.

 

Zračni promet u Hamburgu sinoć bio je potpuno obustavljen. Svi pristupi terminalima su blokirani. Više od 3.200 putnika iz zgrada aviona moralo je biti evakuirano na sigurno.

 

- Zbog policijske operacije, letovi na aerodromu Hamburg obustavljeni su od 20,24. i danas više nisu pokrenuti. Zahvaćeno je 27 kretanja letova (6 odlazaka i 21 slijetanje) - rekla je sinoć glasnogovornica za Bild.

 

Kako piše Bild, muškarac je parkirao Audi ispod aviona koji je trebao poletjeti.

 

Thomas Gerbert, glasnogovornik federalne policije, ustvrdio je i da je muškarac iz auta izbacio dvije zapaljene boce, "neke vrste Molotovljevih koktela".

 

Njemački Bild piše da je riječ o turskom državljaninu koji za taoca drži četverogodišnju kćerku. Navodno želi otići s njom u Tursku.

 

Na aerodrom u Hamburgu stigao je u Audiju bez registarskih tablica, piše Bild. Policija s njim pregovara cijelu noć, ali zasad neuspješno.

 

Bild navodi da je vrlo vjerovatno riječ o obiteljskoj svađi o skrbništvu nad djetetom.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook