VIDEO/ Užasne scene

Voditeljica se rasplakala: Voditelj u Palestini skinuo pancir i poručio da čekaju svoju smrt

Hronika04.11.23, 20:59h

Voditeljica se rasplakala: Voditelj u Palestini skinuo pancir i poručio da čekaju svoju smrt
Palestinski TV reporter i 11 članova njegove obitelji ubijeni su u četvrtak u južnoj Gazi u izraelskom zračnom napadu, objavila je televizijska mreža kojom upravljaju palestinske vlasti

 

 

Mohammad Abu Hattab izvještavao je uživo u četvrtak navečer ispred bolnice Nasser u Gazi. Kada se trideset minuta kasnije vratio kući, ubijen je, izvijestila je mreža

 

Palestinski TV reporter i 11 članova njegove obitelji ubijeni su u četvrtak u južnoj Gazi u izraelskom zračnom napadu, objavila je televizijska mreža kojom upravljaju palestinske vlasti.

 

Mohammad Abu Hattab izvještavao je uživo u četvrtak navečer ispred bolnice Nasser u Gazi. Kada se trideset minuta kasnije vratio kući, ubijen je, izvijestila je mreža. Novinska agencija WAFA također je izvijestila o njegovoj i smrti njegove obitelji.

 

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su da nemaju informacije o napadu na lokaciji gdje su ubijeni Hattab i njegova obitelj.

 

- Na temelju pregleda operacija u tom području, IDF nije svjestan bilo kakve vojne aktivnosti naših snaga u blizini dotične lokacije - rekao je IDF u današnjoj izjavi za CNN.

 

CNN nije mogao neovisno potvrditi izvor eksplozije, a palestinska televizija nije objavila dokaze koji eksploziju izravno povezuju s izraelskim napadom.

 

Hattabova smrt izazvala je šok u njegovoj redakciji. Javljanje uživo palestinskog novinara Salmana Al Bashira rasplakalo je voditeljicu u studiju.

 

- Ne možemo ovo više podnijeti. Iscrpljeni smo, ovdje smo žrtve i mučenici koji čekaju svoju smrt, umiremo jedan za drugim i nikoga nije briga ni za nas ni za katastrofu velikih razmjera i zločin u Gazi - rekao je.

 

- Bez zaštite, bez ikakve međunarodne zaštite, bez imuniteta na bilo što, ova zaštitna oprema nas ne štiti, kao ni kacige - nastavio je Al Bashir dok je skidao kacigu i zaštitni prsluk na kojima piše "PRESS".

 

- To su samo parole koje mi nosimo, to ne štiti ni jednog novinara - rekao je.

 

Al Bashir je također rekao da je izraelsko višesedmično bombardiranje postalo nepodnošljivo za Palestince u Gazi.

 

- Uživo u eteru gubimo duše jednu za drugom, bez ikakve cijene, postajemo mučenici, čekamo da i mi dođemo na red - rekao je.

 

- Naš kolega Mohammad Abu Hattab stajao je ovdje prije samo 30 minuta, a sada nas je napustio, zajedno sa svojom ženom, bratom i mnogim članovima njegove obitelji. Svi su oni sada žrtve koje se nalaze ovdje u bolnici - ističe.

 

Video možete pogledati ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook